Αύξηση ραντεβού εμβολιασμών μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Σημαντική αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για υποχρεωτικό στους άνω των 60 ετών. 

Αύξηση ραντεβού εμβολιασμών μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Πάνω από 6.000 ραντεβού για την πρώτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού κλείστηκαν σήμερα (30/11) μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για υποχρεωτικό εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών και την επιβολή προστίμων σε όσους δεν υπακούσουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου δεκαημέρου, τα αιτήματα για εμβολιασμό σε καθημερινή βάση ήταν περίπου 2.600, συνεπώς η αύξηση είναι πολύ μεγάλη για τους πολίτες άνω των 60 ετών.

Με βάση τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη, οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών θα πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, έχοντας απόλυτη προτεραιότητα στο εθνικό σύστημα εμβολιασμών. Για όσες και όσους δεν προσέλθουν τελικά, θα τους επιβάλλεται κάθε μήνα διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ, το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ και θα κατευθύνεται σε ειδικό ταμείο χρηματοδότησης των νοσοκομείων.