Δεκτή για θεραπεία σε κέντρο νευροεπιστημών στο Αννόβερο της Γερμανίας η Μυρτώ από την Πάρο!

Η μητέρα της Μυρτούς από την Πάρο, έκανε γνωστό, με ανάρτηση της, ότι η άτυχη κοπέλα, που έχει ποσοστό αναπηρίας 100%, έγινε δεκτή για θεραπεία στο, Γερμανικό, κέντρο νευροεπιστημών του Αννοβέρου

Δεκτή για θεραπεία σε κέντρο νευροεπιστημών στο Αννόβερο της Γερμανίας η Μυρτώ από την Πάρο!

Δύο ημέρες αφότου η μητέρα της Μυρτούς Παπαδομιχελάκη κατήγγειλε ότι το Ελληνικό Δημόσιο είχε αφήσει στην τύχη της, την, καθηλωμένη στο κρεβάτι με ποσοστό αναπηρίας 100% (από την κακοποιητική επίθεση Πακιστανού μετανάστη, στην Πάρο) κόρη της - κι ενώ εκκρεμεί προσφυγή στο ΣτΕ, για την αναίρεση απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που απέρριψε το αίτημα καταβολής αποζημίωσης - ευχάριστα νέα ήρθαν για την 23χρονη κοπέλα.

Όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Facebook η μητέρα της 23χρονης, η Μυρτώ έγινε δεκτή για θεραπεία στο κέντρο νευροεπιστημών του Αννόβερου.

«Είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη που λάβαμε απάντηση απο το κεντρο INI HANOVER που μας γράφουν ότι θα προσπαθήσουν να καταφέρουν μια καλυτέρευση χωρίς βέβαια να περιμένουμε θαύματα», έγραψε η μητέρα της κοπέλας, Μαρία Κοτρώτσου, ενώ η ανάρτησή της μέσα σε λίγη ώρα συγκίνησε χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου, γεγονός στο οποίο αποτυπώνεται το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς την άτυχη Μυρτώ.

Φανερά συγκινημένη από τη θετική απάντηση του ιατρικού κέντρου στη Γερμανία, η μητέρα της κοπέλας έγραψε, μεταξύ άλλων, ακόμη στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ευχαριστίες και προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θένο Πλεύρη:

«Ευχαριστώ όλους όσοι προσπάθησαν να μας βοηθήσουν και ιδιαιτερα τον κ. Πλεύρη που είναι απολύτως κατανοητό ότι οι αυξημένες υποχρεώσεις λόγω covid-19 και γενικά υπουργείου δεν τον άφησαν να ασχοληθεί όσο θα ήθελε. Η καλή θέληση το ενδιαφέρον και η προσπάθεια εκ μέρους του υπουργού ασφαλώς και δεν μπορεί να περάσουν απαρατήρητα. Τέλος ευχαριστώ όλους εσας για την αγάπη και το ενδιαφέρον σας στην ΜΥΡΤΩ μου. Πιστεύω ότι η αγάπη και η θετική σκέψη ήταν ουσιαστικά στην όλη πορεία αυτών των ημερών. Μα πάνω και πρώτα απ όλα στον Θεό που μας βοηθάει σε όλες τις δυσκολίες μα προχωράμε. Νεότερα θα έχω τις προσεχείς μερες και θα τα επικοινωνήσω γιατί έχω ηθική υποχρέωση σε όλο τον κόσμο που ενδιαφέρεται για την ΜΥΡΤΩ».

Ολόκληρη η ανάρτηση της Μαρίας Κοτρώτσου στο Facebook:

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της άτυχης κοπέλας έχει ζητήσει να καταβληθεί στην κόρη της το ποσό 200.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης για τη ζημιά που υπέστη από τον βαρύτατο τραυματισμό της.

Επίσης, διεκδικεί την καταβολή ποσού 2.977,81 ευρώ κάθε μήνα στην κόρη της, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο του 2017 και για όσο διαρκεί ο βίος της.

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με την αγωγή, θα έπρεπε να επιδικασθεί στη νεαρή κοπέλα για τα έξοδα διαβίωσης, καθημερινής φροντίδας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής της.

Επιπρόσθετα, η μητέρα και η αδελφή της νεαρής γυναίκας, ζήτησαν να επιδικασθεί στην κάθε μια, το ποσό 50.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω της ηθικής βλάβης.