Κορονοϊός: Εξαπλώνεται η μετάλλαξη Δέλτα - Ανακοινώσεις το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού μεταδίδεται στη χώρα με ταχύτατους ρυθμούς και το απόγευμα αναμένονται έκτακτες ανακοινώσεις από την Πολιτεία

Κορονοϊός: Εξαπλώνεται η μετάλλαξη Δέλτα - Ανακοινώσεις το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ

Πολύ δυσάρεστα είναι τα νέα για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα καθώς η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού εξαπλώνεται ταχύτατα και με ανησυχητική ένταση.

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ για την ταχύτητα της μετάδοσης της μετάλλαξης στη χώρα και σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν έκτακτες ανακοινώσεις το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ θα δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση με τα νεότερα δεδομένα από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του κορονοϊού, αλλά και για τις μεταλλάξεις, γιατί, όπως φαίνεται, η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί.

Υπενθυμίζεται πως κάθε Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα των μεταλλάξεων του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, ωστόσο φαίνεται πως οι αριθμοί είναι ιδιαίτερα ανησυχητικοί και κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει ανακοίνωση σήμερα (19/7).

Συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη (15/7) από τον έλεγχο των 892 δειγμάτων αναδείχθηκαν συνολικά 703 δείγματα μεταλλάξεων του κορονοϊού, ενώ 174 δείγματα αφορούν σε στελέχη του ιού που βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η πλειονότητα των κρουσμάτων μετάλλαξης αφορά στο στέλεχος Α, 100 είναι της παραλλαγής Β, 281 ανήκουν στη μετάλλαξη Δ και 2 στη Γ.

Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του κορονοϊού μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί συνολικά 21.824 δείγματα από εγχώρια κρούσματα. Εξ αυτών, 18.908 προέρχονται από τυχαία επιλογή δειγμάτων και 2.183 προέρχονται από στοχευμένη λήψη.