Στάση εργασίας στο Μετρό: Ακινητοποιημένοι οι συρμοί των γραμμών 2 και 3

Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο μετρό, παρά το γεγονός ότι κηρύχθηκε παράνομη μετά από προσφυγή της ΣΤΑΣΥ. Στήριξη από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Στάση εργασίας στο Μετρό: Ακινητοποιημένοι οι συρμοί των γραμμών 2 και 3

Χωρίς μετρό είναι η Αθήνα σήμερα, από την έναρξη της λειτουργίας του έως τις 10 το πρωί, λόγω της στάσης εργασίας που ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, παρά το γεγονός ό,τι το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, μετά την προσφυγή της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, την έκρινε παράνομη και καταχρηστική.

Με δελτίο τύπου, το ΣΕΛΜΑ ανακοίνωσε ότι η στάση εργασίας στο Μετρό (γραμμες 2 και 3) πραγματοποιείται κανονικά, αφού έχει λάβει και την στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Με ανακοίνωσή του, το ΕΚΑ δηλώνει πως στηρίζει έμπρακτα τους εργαζόμενους στο Μετρό και το σωματείο ΣΕΛΜΑ, που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.

"Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στο μετρό αγωνίζονται για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Επιπλέον, όπως καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους, δεν εφαρμόζονται οι διαδικασίες που προασπίζουν την υγεία των εργαζομένων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΣΤΑ. ΣΥ. έναντι στον covid. Ζητούν άμεση αγορά ανταλλακτικών για να μειωθούν τα προβλήματα στα δρομολόγια.

Το ΕΚΑ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων για να προασπίζει με κάθε νόμιμο τρόπο τα δίκαια αιτήματά τους" επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΚΑ.

Πηγή: News247.gr