Ινδία: Δεκαοκτώ θύματα από πυρκαγιά σε νοσοκομείο

Τουλάχιστον δεκαέξι ασθενείς με Covid-19 και δύο νοσοκόμες πέθαναν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στην Ινδία, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) σε νοσοκομείο. 

Ινδία: Δεκαοκτώ θύματα από πυρκαγιά σε νοσοκομείο
Photo Credits: AP

Στο τετραώροφο νοσοκομείο Welfare Hospital στην Μπαρούτς, στο δυτικό ομόσπονδο κράτος Γκουτζάρατ στην Ινδία, νοσηλεύονταν δεκάδες ασθενείς όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία έκτοτε έχει κατασβεστεί.

Ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε 18 νεκρούς, «συμπεριλαμβανομένων 16 ασθενών και δύο νοσοκόμων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρατζεντρασίνχ Τσουντασάμα, αξιωματικός της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύονταν άλλοι 50 περίπου ασθενείς.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας υποδεικνύουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε εξαιτίας βραχυκυκλώματος σε ΜΕΘ του νοσοκομείου», διευκρίνισε.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 12 νεκρούς.

Η τραγωδία προστίθεται σε πολλές παρόμοιες σε ινδικά νοσοκομεία, τα οποία έχουν κατακλυστεί από αρρώστους εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Την 23η Απριλίου, πυρκαγιά στη Μουμπάι στοίχισε τη ζωή σε 13 ασθενείς με Covid-19. Μερικές ημέρες αργότερα, 22 άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας άλλης πυρκαγιάς σε νοσοκομείο, επίσης στο ομόσπονδο κράτος Μαχαράστρα.

Στο ίδιο ομόσπονδο κράτος, 29 ασθενείς με τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός πέθαναν σε νοσοκομείο όταν διακόπηκε η χορήγηση του οξυγόνου στις συσκευές μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής στις οποίες είχαν διασωληνωθεί εξαιτίας διαρροής.

Το σύστημα υγείας της Ινδίας μαστίζεται επί δεκαετίες από υποχρηματοδότηση, ενώ η πανδημία προκαλεί φοβερές ελλείψεις σε οξυγόνο, φάρμακα και νοσοκομειακές κλίνες. Σε κάποιες περιοχές, ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες νοσοκομείων.

Σήμερα ανακοινώθηκε πως τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν πάνω από 400.000 κρούσματα του κορονοϊού, νέο παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ υπέκυψαν 3.523 το ίδιο διάστημα.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει τους 211.853 νεκρούς επί συνόλου 19,1 και πλέον εκατομμυρίων μολύνσεων. Ειδικοί εκτιμούν πως ο πραγματικός απολογισμός είναι ακόμα βαρύτερος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ