Εστίαση: Επιδότηση 330 εκατομμυρίων ευρώ σε 34.000 επιχειρήσεις (vid)

Πακέτο στήριξης μέσω ΕΣΠΑ θα διατεθεί σε 34.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης και το ύψος αυτού αναμένεται να ανέλθει στα 330.000.000 ευρώ. Τι δήλωσε σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Εστίαση: Επιδότηση 330 εκατομμυρίων ευρώ σε 34.000 επιχειρήσεις (vid)

Στις 10.000 ευρώ ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέσος όρος του ποσού που προβλέπεται να λάβουν οι περίπου 34.000 επιχειρήσεις εστίασης που επλήγησαν από την πανδημία.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, μετά τη σύσκεψη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το πακέτο στήριξης ανέρχεται σε 330 εκατομμύρια ευρώ.

Μιλώντας στο ΜEGA, ο υπουργός δεν θέλησε να δεσμευτεί πότε θα ανοίξει ο κλάδος, σημειώνοντας ότι αυτό θα κριθεί από την επιδημιολογική πορεία της χώρας το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε τη μεγάλη κλαδική δράση μέσω ΕΣΠΑ που έγινε ποτέ. Οι επιχειρήσεις της εστίασης, που είχαν μείωση τζίρου πάνω από 30% το 2020, θα λάβουν το 7% του τζίρου του 2019 προκειμένου να αγοράσουν πρώτες ύλες για το άνοιγμα των καταστημάτων τους», σημείωσε, εξηγώντας ότι τα χρήματα δεν θα πρέπει να επιστραφούν, αν οι επιχειρηματίες παρουσιάσουν τα αντίστοιχα τιμολόγια αγορών μέχρι το τέλος του έτους.

«Καλύπτουμε για όσους είχαν πάνω από 30% πτώση τζίρου το 7% του ετήσιου τζίρου του 2019 προκειμένου να αγοράσουν πρώτες ύλες και θα πρέπει να προσκομίσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 τα τιμολόγια αγοράς προϊόντων», ανέφερε και πρόσθεσε ότι -όπως είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς- «πρόκειται για ένα εργαλείο που θα βοηθήσει το σύνολο των επιχειρήσεων της εστίασης να ανοίξουν».

Ερωτηθείς ο κ. Γεωργιάδης αν τα ποσά της ενίσχυσης που θα λάβουν θα πρέπει να επιστραφούν τόνισε ότι είναι μη επιστρεπτέα, καθώς πρόκειται για επιδότηση. «Η μόνη περίπτωση να επιστρέψουν τα χρήματα είναι να παρουσιάσουν μικρότερα τιμολόγια από τα ποσά που έλαβαν», επισήμανε και συμπλήρωσε ότι η χρηματοδότηση του μέτρου θα γίνει από τους πόρους του ΕΣΠΑ.

Πηγή: in.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας