Πέθανε ο επιχειρηματίας Μπόρις Μουζενίδης - Ποια ελληνική ομάδα απασχόλησε

Ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων της Ellinair και της Mouzenidis Travel, ο Μπόρις Μουζενίδης πέθανε στη Μόσχα. Είχε ήπια συμπτώματα κορονοϊού, αλλά αρχικά αρνήθηκε να μπει σε νοσοκομείο.

Πέθανε ο επιχειρηματίας Μπόρις Μουζενίδης - Ποια ελληνική ομάδα απασχόλησε

Τα ξημερώματα πέθανε ηλικία 60 ετών, σε νοσοκομείο της Μόσχας, ο ιδρυτής του ομίλου Μουζενίδη, Μπόρις Μουζενίδης, από ανακοπή καρδιάς, λόγω επιπλοκών κορονοϊού.

Το όνομά του απασχόλησε το περασμένο καλοκαίρι το αθλητικό ρεπορτάζ και συγκεκριμένα αυτό της Ξάνθης. Δημοσιεύματα τον ήθελαν να είναι ο νέος ιδιοκτήτης, είτε να αναλαμβάνει την ΠΑΕ κάποιος συνεργάτης του κάτι που τελικά δεν έγινε.

Ο Μπόρις Μουζενίδης ήταν ιδιοκτήτης της Ellinair, Πρόκειται για αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί θυγατρική του Mouzenidis Group. Ιδρύθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2013. Εκτελεί τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο "Μακεδονία" και το Διεθνές Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" σε διάφορους προορισμούς.

Όπως αναφέρει το money-tourism.gr, ο Μπόρις Μουζενίδης ταξίδεψε στην Μόσχα πριν από 2 εβδομάδες για την διεθνή έκθεση Τουρισμού MITT. Αμέσως μετά την έκθεση ένιωσε τα πρώτα ήπια συμπτώματα κορονοϊού αλλά αρνήθηκε να μπει σε νοσοκομείο. Τα συμπτώματα χειροτέρευσαν και χθες το βράδυ εσπευσμένα εισήχθη σε νοσοκομείο της Μόσχας. Δυστυχώς τα ξημερώματα απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς, καθώς είχε και στο παρελθόν καρδιολογικά προβλήματα.

«Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ομίλου Μουζενίδη εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του ιδρυτή και Προέδρου του Ομίλου μας, Μπόρις Μουζενίδη. Ο Πρόεδρός μας υπήρξε πάντοτε για όλους μας πηγή έμπνευσης για το έργο που ξεκίνησε και εκτελούσε πιστά όλα τα χρόνια της πορείας του. Η αγάπη του για την Ελλάδα και το όραμά του μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο του», επεσήμανε ο λογαριασμός του Mouzenidis Group στο Facebook.

Γεννημένος στη Γεωργία το 1961 ήταν επικεφαλής ομίλου επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με βασικότερες εταιρίες τις ακόλουθες:

Mouzenidis Travel γραφείο Ταξιδίων, Τουριστικές & Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις ΑΕ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη
Ellinair Ανώνυμη Αεροπορική Εταιρεία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Cargo Service & Pepresentations MON/PH ΕΠΕ, εταιρία διεθνών μεταφορών, με έδρα την Καστοριά και με κύκλο εργασιών για το 2018 4.000.000
GrekoDom Development Ανώνυμη Κατασκευαστική Μεσιτική Εμπορική Εταιρία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Και με κύκλο εργασιών για το 2018 3.500.000€
Μουζενίδης Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.