Τι τρέχει με την Ξάνθη - Ο «ιδιοκτήτης» φίλος του Ιβάν και ο πρώην του ΠΑΟΚ για πρόεδρος

Ο εξαφανισμένος Πανόπουλος και οι εξελίξεις που αναμένονται έως το καλοκαίρι

Τι τρέχει με την Ξάνθη - Ο «ιδιοκτήτης» φίλος του Ιβάν και ο πρώην του ΠΑΟΚ για πρόεδρος

Η κολόνια κρατάει, όχι χρόνια αλλά τουλάχιστον από το περασμένο καλοκαίρι. Λέμε τουλάχιστον διότι ουσιαστικά προκύπτει από το καλοκαίρι του 2015. Τότε ήταν που έγινε γνωστό ότι μετά από σχεδόν 25 χρόνια η έως τότε SKODA Ξάνθη θα γινόταν ύστερα από δύο χρόνια, απλά Ξάνθη.

Οι μετοχές της ΠΑΕ SKODA Ξάνθη ανήκαν στην ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ, εταιρία συμφερόντων του Χρήστου Πανόπουλου, η οποία υπήρξε αποκλειστικός αντιπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα. Η μητρική SKODA κατήγγειλε τη σύμβαση με την ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ, και η συνεργασία τους έληξε στις 30 Μαΐου 2017 οπότε και η ομάδα έγινε σκέτο... Ξάνθη.

Η τότε ανακοίνωση της ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ ανέφερε:

«Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε., μεταξύ των άλλων εμπορικών δραστηριοτήτων της, υπήρξε η αποκλειστική αντιπρόσωπος και εισαγωγέας της SKODA, για 35 συναπτά έτη.

Την 29η Μαΐου 2015, η SKODA AUTO a.s. κατήγγειλε τη σύμβαση που είχε με την ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. γνωστοποιώντας της ταυτόχρονα, ότι η μεταξύ τους σχέση θα λήξει την 30η Μαΐου 2017.

Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε., για λόγους επαγγελματικής δεοντολογίας δεν θα αναφερθεί στους λόγους της καταγγελίας. Αυτό είναι υποχρέωση, και το αφήνει στη διακριτική ευχέρεια της SKODA AUTO a.s. να το πράξει.

Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε., όλα αυτά τα χρόνια, ακόμη και τώρα που γράφεται αυτό το Δελτίο Τύπου, κατείχε και κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αγοράς που κατέχει η SKODA στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, και παράλληλα το τετραπλάσιο από τις χώρες της Μεσογείου.

Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. είναι μία από τις πιο Υγιείς εταιρείες του χώρου και Όχι μόνο. Και θα παραμείνει έτσι.

Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε., με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης της απέναντι στους ήδη υπάρχοντες ή μέλλοντες πελάτες της, αλλά και τους πιστούς συνεργάτες της, θα εξυπηρετεί και θα ανταποκρίνεται στις συμβατικές ή άλλες, υποχρεώσεις της με τον ίδιο ακριβώς συνεπή τρόπο που το πράττει κατά τα τελευταία 35 συναπτά έτη της συνεργασίας της με τη SKODA AUTO a.s.

Με την ευκαιρία, θέλουμε, για μία ακόμη φορά, να ευχαριστήσουμε όλους τους πελάτες της SKODA για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο όνομα της ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. όλα αυτά τα χρόνια, όπως και όλους αυτούς που θα το πράξουν μέχρι την 30η Μαΐου 2017.

ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε.».

Η μετά... Skoda εποχή

Οι παροικούντες την... Ξάνθη γνώριζαν ότι ο Χρήστος Πανόπουλος ήταν πλέον έτοιμος να αποχωρήσει από την ομάδα. Αυτός είναι και ο λόγος που λίγο αργότερα -στο τέλος της σεζόν 2017/18- χάθηκε από το ποδόσφαιρο. Ο άνθρωπος που έβγαζε ανακοινώσεις ακόμα και στη διάρκεια των αγώνων, που είχε άποψη και την δημοσιοποιούσε για κάθε τι που ήταν στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα, εξαφανίστηκε ως διά μαγείας.

Για την ακρίβεια, χάθηκε από το προσκήνιο, διότι συνέχισε να ασχολείται με την Ξάνθη. Συγκεκριμένα με την πώλησή της.

Από το περασμένο λοιπόν καλοκαίρι προέκυψε το θέμα του υποψήφιου αγοραστή Μπόρις Μουζενίδη. Ο άνθρωπος που τα τελευταία δημοσιεύματα τον θέλουν να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης, είτε να αναλαμβάνει την ΠΑΕ κάποιος συνεργάτης του.

Η μεταβίβαση μετοχών αναμένεται να εγκριθεί από την ΕΕΑ στο τέλος της σεζόν και το καλοκαίρι να επισημοποιηθεί η νέα διοικητική κατάσταση.

Ποιος είναι όμως ο πρώην ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ στη Γεωργία που κατάφερε να χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία στον τουρισμό και να κάνει τις Ρωσίδες να αγοράζουν τις γούνες της Καστοριάς;

Ο ομογενής επιχειρηματίας έχει έδρα των εταιρειών του τη Θεσσαλονίκη και στέλνει γούνες στη Ρωσία και Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα. Είναι επίσης ιδιοκτήτης της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας Ellinair, που αποτελεί γέφυρα της Ελλάδας με τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες – και όχι μόνο. Φημολογείται ότι στη Ρωσία και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, ο όμιλος Μουζενίδη λειτουργεί σήμερα 70 και πλέον γραφεία.

Ο... φίλος και ο πρόεδρος

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι προσωπικός φίλος του Ιβάν Σαββίδη αν και κάποιες από αυτές στηρίζονταν στη σχέση και των δύο με τη Ρωσία αλλά και στις κοινές φωτογραφίες τους με αφορμή τα σχετικά πρόσφατα εγκαίνια του «Μακεδονία Παλλάς» στη Θεσσαλονίκη. Όμως με τον καιρό οι κοινές εμφανίσεις τους σε διάφορες εκδηλώσεις έγιναν πολλές και τα δημοσιεύματα περί φιλίας τους ακόμα περισσότερα.

Πλέον μένει να δούμε αν όντως θα αγοράσει ο ίδιος την Ξάνθη ή αν αληθεύουν τα σενάρια που θέλουν συνεργάτη του να είναι ο νέος ιδιοκτήτης. Μένει να δούμε επίσης αν ένας πρώην άνθρωπος του ΠΑΟΚ, ο Ζήσης Βρύζας θα είναι ο νέος πρόεδρος της ομάδας. Ο Βρύζας, ο οποίος έχει εργαστεί στον ΠΑΟΚ ως τεχνικός διευθυντής, υπήρξε πρόεδρος και μάλιστα με δύο θητείες αλλά και διευθύνων σύμβουλος. Επίσης υπήρξε συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική ομάδα.