Υπόθεση Λιγνάδη: Καταγγελία σε βάρος της ανακρίτριας από τον Αλέξη Κούγια

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, κατηγορεί την 19η τακτική ανακρίτρια για παράβαση καθήκοντος.

Υπόθεση Λιγνάδη: Καταγγελία σε βάρος της ανακρίτριας από τον Αλέξη Κούγια

Για παράβαση καθήκοντος κατηγορεί τη 19η τακτική ανακρίτρια ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.

Στην αναφορά που κατέθεσε σε βάρος της υποστηρίζει ότι έχουν τελεστεί σειρά παράνομων ενεργειών, τις οποίες καλείται να εξετάσει η αρεοπαγίτης επιθεωρήτρια του Πρωτοδικείου της Αθήνας, Ζαμπέτα Στράτα.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι σκοπεύει να στραφεί με μήνυση για παράβαση καθήκοντος κατά των εισαγγελέων και του ανακριτή που ασχολήθηκαν με την υπόθεση.

Επίσης, καταφέρθηκε ξανά κατά των μαρτύρων και μηνυτών, λέγοντας: «Είναι μία υπόθεση που θα καταρρεύσει ως χάρτινος πύργος. Η δικογραφία αποτελείται από ασυνείδητους φερόμενους ως θύματα, που αποκαλύπτουν δήθεν την αλήθεια. Αυτοί που καταγγέλλουν τον Λιγνάδη έχουν ανεβάσει χυδαίες φωτογραφίες με επιλογές σεξουαλικές που δε μπορεί κανείς να φανταστεί. Αυτοί κρίθηκαν αξιόπιστοι μάρτυρες από την ανακρίτρια...».

Ωστόσο, λίγο αργότερα αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Λιγνάδη, υποστηρίζοντας: «Είναι αθώος άνθρωπος, ανεξάρτητα με τις επιλογές του τις σεξουαλικές. Η πράξη που κατηγορείται είναι πολύ σοβαρή. Όμως, όταν κατηγορείς κάποιον με αυτόν τον τροπο, είναι ποινικό αδίκημα. Και αυτοί άνθρωποι με αδυναμίες είναι και πολλές φορές εξυπηρετούν και σκοπιμότητες πολιτικές και επιχειρηματικές».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κούγιας δήλωσε ότι η δικαστική λειτουργός χειραγωγεί τους μάρτυρες, ότι δεν εγκρίνει τα αιτήματα της υπεράσπισης, καθώς και ότι αποδέχεται τις μαρτυρίες αναξιόπιστων ανθρώπων. «Στόχος είναι η Μενδώνη και το Ελληνικό, δεν είναι ο Λιγνάδης. Τελευταία τον εμφανίζουν να έχει υλικό πορνογραφίας, χωρίς να υπάρχει στοιχείο στη δικογραφία. Ήδη έχει καταστραφεί ο άνθρωπος».

Πηγή: naftemporiki.gr