Στο πλευρό των αστέγων ο Λου Μακάρι

Ο παλαίμαχος άσος της Σέλτικ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Λου Μακάρι έχει δημιουργήσει ξενώνες για τους αστέγους στην πόλη Στόουκ της Μ. Βρετανίας

Στο πλευρό των αστέγων ο Λου Μακάρι

Ένας θρύλος του ποδοσφαίρου από τη Σκωτία εγκαθιστώντας καταλύματα κλειστού χώρου χωρητικότητας ενός ατόμου και βοηθά τους άστεγους που αγωνίζονται να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Λου Μακάρι ο οποίος έπαιξε στη Σέλτικ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της ιδέας του μετά την περσινή απαγόρευση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου των κοιτώνων φιλοξενίας λόγω του κορονοϊού.

«Συνήθως - αυτά τα πολυτελή καταλύματα χρησιμοποιούνται ευρέως σε μουσικά φεστιβάλ.Για πρώτη φορά είδα αυτά τα καταλύματα σε ένα χωράφι και σκέφτηκα φαίνονται εντάξει, θα λειτουργήσουν και σκέφτηκα ας δοκιμάσω και πέτυχε».

Αυτή η αποθήκη στο κέντρο του Στόουκ φιλοξενεί τώρα 40 άστεγους μετά το κλείσιμο του παλιού κέντρου φιλοξενίας πέρυσι, επειδή οι κοιτώνες αστέγων θεωρήθηκαν ακατάλληλοι λόγω της πανδημίας.

«Έπρεπε να δουλέψω γρήγορα, βρήκα αυτό το μέρος και αποφάσισα να κινηθώ γρήγορα και ξεκινήσαμε. Ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτών των φοβερών δώδεκα μηνών που όλοι έπρεπε να περάσουν αυτοί οι 12 μήνες δεν ήταν τόσο άσχημοι για όλους εδώ».

Εκτός από το να κρατάει τον κορονοϊό μακριά, το φιλανθρωπικό ίδρυμα Λου Μακάρι έδωσε για πρώτη φορά, σε αυτούς τους άστεγους - τον προσωπικό τους χώρο.

«Έχουν έναν αριθμό στην μπροστινή πόρτα για τον οποίο μπορούν να είναι περήφανοι. Και μάλλον για πρώτη φορά στη ζωή τους, έχουν μια τηλεόραση για να δουν τι συμβαίνει, σε τοπικό επίπεδο, σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλα τα πράγματα που δεν έχουν κάνει ποτέ πριν - βρήκα ότι η αντίδραση τους σε αυτό ήταν εξαιρετική».

Ήταν ευλογία για τον Τόμας Πρέστον που κράτησε τον εαυτό του ζεστό και άνετο σε εσωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια του πρόσφατου κύματος κακοκαιρίας.

«Αυτά τα σπιτάκια είναι φοβερά, έκανε καταπληκτική δουλειά ο Λου Μακάρι. Αισθάνεσαι περισσότερη προστασία;» Ναι, αυτή είναι η λέξη, είναι καταπληκτικό, ξέρω ότι δεν σας φαίνεται πολύ. Αλλά όταν κλείσουν αυτές οι πόρτες, είναι τόσο ήσυχα».

Από τη διαχείριση της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου στη βελτίωση της καθημερινότητας του άστεγου πληθυσμού του Στόουκ, τα καταλύματα του Λου Μακάρι έγιναν τα «σπίτια» των αστέγων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.