Κορονοϊός: Βρέθηκαν 47 κρούσματα τροφίμων και εργαζομένων σε γηροκομείο στο Μαρούσι

Σχεδόν 50 κρούσματα κορονοϊού βρέθηκαν στο γηροκομείο «ΘΑΛΕΡΟΣ» στο Μαρούσι, με τους παθόντες να έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του ιού.

Κορονοϊός: Βρέθηκαν 47 κρούσματα τροφίμων και εργαζομένων σε γηροκομείο στο Μαρούσι

Δεκάδες κρούσματα κορoνοϊού εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι, με τις υγειονομικές αρχές του ΕΟΔΥ να βρίσκονται σε συναγερμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 47 τρόφιμοι και εργαζόμενοι του γηροκομείου έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό από την Παρασκευή.

Ειδικότερα, πρόκειται για 37 ηλικιωμένους και δέκα εργαζόμενους, οι οποίοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer, στις 12 Ιανουαρίου. Πάντως, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το εμβόλιο παρέχει ανοσία έξι εβδομάδες μετά την πρώτη δόση και εφόσον γίνει στην ώρα της η δεύτερη δόση.

Η μεταφορά 12 ηλικιωμένων ασθενών σε «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμό», ολοκληρώθηκε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Γηροκομείο, «ΘΑΛΕΡΟΣ», φιλοξενεί περισσότερους από 80 τρόφιμους μεγάλης ηλικίας.

«Τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση παρουσιάζει μια πλαστή εικόνα ότι η πανδημία είναι υπό έλεγχο και ότι η εμβολιαστική εκστρατεία διεξάγεται ομαλά», σημειώνει το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Τα πρόσφατα κρούσματα, όμως, στα Γηροκομεία Βόλου (33) και Αμαρουσίου (40) μέσα σε δύο μέρες δείχνουν ότι δεν δικαιολογείται ο κυβερνητικός εφησυχασμός και καμία χαλάρωση, ειδικά όταν αφορούν ηλικιωμένους, οι οποίοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Παράλληλα, ανησυχία μας προκαλούν οι δηλώσεις της κ. Δόμνας Μιχαηλίδου ότι το 40% των εργαζόμενων και ωφελούμενων σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί, νούμερο εξαιρετικά υψηλό. Δυστυχώς η ίδια η πραγματικότητα διαψεύδει με τον πλέον τραγικό τρόπο την κυβέρνηση και την επίπλαστη εικόνα που θέλει να επικοινωνήσει», καταλήγει.

topontiki.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας