Αποκάλυψεις Bloomberg για τη σχέση του Τραμπ με τους εισβολείς στο Καπιτώλιο

Σε ακόμα πιο δυσμενή θέση ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς  καταθέσεις καταδεικνύουν την οικονομική σχέση μεταξύ των διοργανωτών της ομιλίας του που οδήγησε στην εισβολή στο Καπιτώλιο.

Αποκάλυψεις Bloomberg για τη σχέση του Τραμπ με τους εισβολείς στο Καπιτώλιο

Αποκαλύψεις φέρνει στη δημοσιότητα το "Bloomberg" αναφορικά με τη σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με εταιρείες και πρόσωπα που συνδέονται με την ομιλία του, αλλά και την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Περισσότερα από 2,7 εκατ. δολάρια κόστισε η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ σε εταιρείες και πρόσωπα που διοργάνωσαν την ομιλία της 6ης Ιανουαρίου, η οποία με τη σειρά της οδήγησε στην εισβολή των φανατικών οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια έκθεση του «Κέντρου Πολιτικής Ανταπόκρισης», βάζοντας τον πρώην πρόεδρο σε ακόμα πιο δυσμενή θέση, καθώς αποκαλύπτει καταθέσεις που καταδεικνύουν την οικονομική σχέση μεταξύ των διοργανωτών της συγκεκριμένης ομιλίας και της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ. Οι εν λόγω καταθέσεις έγιναν στις 23 Νοεμβρίου, λίγο πριν την ανακοίνωση της συγκέντρωσης.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Bloomberg, έχουν ταυτοποιηθεί οκτώ αμειβόμενοι αξιωματούχοι της εκστρατείας του, οι οποίοι εμπλέκονται με τη χορήγηση της άδειας για τη συγκεκριμένη συγκέντρωση. Μεταξύ αυτών φαίνεται να είναι και η Maggie Mulvaney, ανιψιά του Mick Mulvaney, του πρώην επικεφαλής της ομάδας του Τραμπ που παραιτήθηκε μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο. Η Maggie Mulvaney φέρεται να έλαβε 138.000 δολάρια κατά την προεκλογική εκστρατεία (μέχρι και τις 23 Νοεμβρίου).

Παράλληλα, η Megan Powers, που είχε κομβικό ρόλο στη χορήγηση της άδειας, έλαβε 90.000 δολάρια από την εκστρατεία του Τραμπ (από τον Φεβρουάριο του 2019), ενώ χρήματα έλαβε και η Caroline Wren. Τα περισσότερα χρήματα, ωστόσο, δόθηκαν στην εταιρεία "Event Strategies Inc", η οποία έλαβε πάνω από 1,7 εκατομμύρια δολάρια από την καμπάνια του Τραμπ. Οικονομική σχέση υπήρξε και μεταξύ της ΜΚΟ "Women for America First" και της "America First Policies", από την οποία χρηματοδοτήθηκε για μία εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου.

Σύμβουλος εκστρατείας του Τραμπ, που θέλησε να διαφυλάξει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι η προεκλογική εκστρατεία δεν είχε καμία σχέση με την ομιλία και τη συγκέντρωση της 6ης Ιανουαρίου.

Πηγή: in.gr