Σοφία Μπεκατώρου: Η ΕΟΕ ζήτησε την παρέμβαση της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος για τις καταγγελίες

Η ΕΟΕ ζήτησε την παρέμβαση της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας (ΕΦΙΠΗΔ), για τα όσα κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Σοφία Μπεκατώρου: Η ΕΟΕ ζήτησε την παρέμβαση της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος για τις καταγγελίες

Την παρέμβαση της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας (ΕΦΙΠΗΔ) της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 10 του καταστατικού, για τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου ζήτησαν ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης.

Η Μπεκατώρου «Σπάει τη Σιωπή»: Του είπα όχι και ασέλγησε πάνω μου

Η επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της ΕΦΙΠΗΔ Γιώργο Λενό είναι η εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, τις τελευταίες ημέρες, η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου, κατήγγειλε ότι υπήρξε στο παρελθόν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, ο οποίος είναι μέλος της Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε. ως εκπρόσωπος του αθλήματος.

Μπεκατώρου: «Ο λόγος που δε μίλησα πριν...» (vid)

Στα πλαίσια του άρθρου 10 παρ. 5 του Καταστατικού της Ε.Ο.Ε., παρακαλούμε να διερευνήσετε λεπτομερώς την καταγγελία της αθλήτριας, λαμβάνοντας καταθέσεις και αποδεικτικά στοιχεία από την ίδια, τον καταγγελλόμενο και τους τυχόν μάρτυρες που θα προταθούν, και να εισηγηθείτε προς την Ολομέλεια για το εάν συντρέχει παραβίαση των Κανονισμών και διατάξεων του παραπάνω άρθρου, προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Σοφία Μπεκατώρου: Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις αποκαλύψεις της

Μετά τιμής,

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΛΥΜΠΑΔΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Ο.Ε. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ε.Ο.Ε.

ΜΕΛΟΣ Δ.Ο.Ε».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας