Απόφαση κατά του Open μετά από 4 χρόνια από το ΕΣΡ - Αφορά εκπομπές του Epsilon

Πρόστιμο από το ΕΣΡ για παραπλάνηση κοινού και για μή διαχωρισμό προγράμματος και διαφημίσεων – τηλεπωλήσεων στην Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ που σήμερα ελέγχει το Open - Ποιος θα το πληρώσει.

Απόφαση κατά του Open μετά από 4 χρόνια από το ΕΣΡ - Αφορά εκπομπές του Epsilon

Χρειάστηκαν σχεδόν 4 χρόνια για το ΕΣΡ, προκειμένου να εκδώσει απόφαση για τη μετάδοση συμπληρωμάτων διατροφής κατά παραπλανητικό τρόπο, από το Epsilon. Το πρόστιμο συνολικού ύψους 60.000 ευρώ επιβάλλεται στην Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ που σήμερα ελέγχει το Open, αλλά με βάση τη συμφωνία μεταβίβασης θα πληρωθεί από την προηγούμενη ιδιοκτησία.

Οι επίμαχες εκπομπές μεταδόθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2017, η συνεδρίαση του ΕΣΡ έγινε στις 5 Μαρτίου 2019 και δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια σήμερα, 8 Ιανουαρίου 2021.

Η απόφαση αναφέρει πως η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης δέχεται,ότι η εγκαλούμενη εταιρεία (εκ προθέσεως):

α) μετέδωσε εκπομπές τηλεπώλησης που μπορούσαν να παραπλανήσουν το τηλεοπτικό κοινό,

β) παραβίασε την αρχή διαχωρισμού προγράμματος και διαφημίσεων – τηλεπωλήσεων,

γ) παραβίασε τις διατάξεις περί εμφάνισης του αριθμού γνωστοποίησης συμπληρώματος διατροφής και

δ) παραβίασε τις διατάξεις περί χορηγίας.

Η Αρχή επιβάλλει στην Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ τη διοικητική κύρωση της “συστάσεως όπως μην παραλείπει την αναφορά του αριθμού γνωστοποίησης στον ΕΟΦ συμπληρωμάτων διατροφής” και ” τη διοικητική κύρωση της συστάσεως όπως μην παραβιάζει τις διατάξεις περί χορηγίας εκπομπών”.

Το πρόστιμο των 40.000 ευρώ επιβάλλεται “για παραπλάνηση κοινού” και των 20.000 ευρώ “για μή διαχωρισμό προγράμματος και διαφημίσεων – τηλεπωλήσεων”.

Πηγή: typologies.gr