ΕΠΙΣΗΜΟ - Ο Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την έναρξη σε Super League 2 και Volley League

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την έναρξη τόσο του πρωταθλήματος της Super League 2, όσο και της Volley League στους άνδρες - Παράταση στο lock-down για μία επιπλέον εβδομάδα - Ανοίγουν τα Δημοτικά. 

ΕΠΙΣΗΜΟ -  Ο Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την έναρξη σε Super League 2 και Volley League

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε την παράταση των περιοριστικών μέτρων (lockdown) στις μετακινήσεις και στην αγορά κατά μια εβδομάδα, τουλάχιστον.

Στις δηλώσεις του επεσήμανε πως η χώρα συνεχίζει να δίνει σκληρή μάχη, σημειώνοντας πως «μέχρι να εμβολιαστεί σημαντικό μέρος των πολιτών, θα προχωράμε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το lockdown έχει συμβάλει στον περιορισμό της διασποράς και αυτό αποτυπώνεται στα επιδημιολογικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί, λέγοντας ότι «θα πορευτούμε όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, θα προχωράμε βήμα βήμα και με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών».

Για τις περιοχές όπου υπάρχει σκληρό lockdown, κάλεσε τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί. Παραμένει σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας του λιανικού εμπορίου, των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης νυχιών.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν τα δύο πρωταθλήματα, δηλαδή εκείνα του ποδοσφαίρου και βόλεϊ.

Συγκεκριμένα, μετά το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, ο Νίκος Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Super League 2 και η Α1 Ανδρών βόλεϊ (Volleyleague).

Η ανακοίνωση:

''Οι συντονισμένες ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού και των αθλητικών φορέων του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ έφεραν αποτέλεσμα, καθώς από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές δόθηκε η άδεια για τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League 2 και εκείνου της Α1 βόλεϊ ανδρών από το σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου 2020.
Ομόφωνα, λοιπόν, εγκρίθηκε από την «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» η εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», αναφορικά με την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 και της Volley League Ανδρών την επόμενη εβδομάδα.
Το «πράσινο φως» άναψε κατόπιν των διαβεβαιώσεων για την αυστηρότατη τήρηση των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία προβλέπουν και εβδομαδιαίο μοριακό έλεγχο. Ελήφθησαν υπόψη, επιπλέον, ο όχι μεγάλος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν σε αυτά τα πρωταθλήματα και οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες καθημερινές προπονήσεις, αλλά και η μέχρι στιγμής απουσία επιβάρυνσης του επιδημιολογικού φορτίου, εξαιτίας αυτών των δραστηριοτήτων.
Επισημάνθηκε, μάλιστα, ότι βάσει των ανωτέρω προϋποθέσεων είναι μικρές οι πιθανότητες επιδημιολογικής επιβάρυνσης και στη συνέχεια.''