Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Δεκεμβρίου

Δεκέμβριο οι πληρωμές για το επίδομα των 534 ευρώ. Η δέσμευση Βρούτση και το «παράθυρο» για πληρωμή κάποιων τον Ιανουάριο.

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Δεκεμβρίου

Έως το τέλος Δεκεμβρίου θα έχει καταβληθεί το επίδομα των 534 ευρώ στους εργαζόμενους σε κλειστές με κρατική εντολή επιχειρήσεις. Αυτό έχει δηλώσει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Παρά το γεγονός αυτό, για κάποιους η πληρωμή αναμένεται να γίνει τον Ιανουάριο.

Ο κ. Βρούτσης έχει δεσμευθεί για πληρωμές έως τις 31 Δεκεμβρίου. Η διαδικασία υποβολής διαδικτυακών αιτήσεων στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους έως 534 ευρώ, όσον αφορά στην αναστολή συμβάσεων εργασίας του Δεκεμβρίου, έχει αρχίσει από την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου.

Όμως οι αιτήσεις στο «ΕΡΓΑΝΗ» μπορούν να υποβληθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου. Προφανώς, αυτό σημαίνει πως πληρωμές ίσως γίνουν και τον Ιανουάριο.

Όλες οι επιχειρήσεις που θεωρούνται πληττόμενες για τον Δεκέμβριο, με βάση την διευρυμένη λίστα ΚΑΔ πληττόμενων Νοεμβρίου, μπορούν να θέσουν σε αναστολή μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι επιχειρήσεις που λειτουργούν μέσω click away θεωρούνται κλειστές με κρατική εντολή. Συνεπώς και οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις χαίρουν όλων των ευεργετικών ρυθμίσεων που έχουν οριστεί, ενώ οι εργαζόμενοι λαμβάνουν το οικονομικό βοήθημα.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας