Μητσοτάκης: Μείωση του ενοικίου κατά 80% - Ποιους αφορά

Μείωση του ενοικίου κατά 80% των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν με κρατική εντολή κλειστές ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοστάκης.

Μητσοτάκης: Μείωση του ενοικίου κατά 80% - Ποιους αφορά

Μείωση ενοικίου κατά 80% για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν με κρατική εντολή κλειστές τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοστάκης. Αυτό είπε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο ενίσχυσης των πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων.

Οπως διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης, το δημόσιο θα αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες των ακινήτων σε ποσοστό 60%.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος, η μείωση των επαγγελματικών μισθωμάτων ανερχόταν στο 40% και αφορούσε όσες επιχειρήσεις είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους, είτε λόγω μειωμένου τζίρου είτε λόγω κρατικής εντολής.

H Αντιπολίτευση, αλλά και φορείς της αγοράς κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι πολλά από τα μέτρα ενίσχυσης που έχει λάβει, όπως η υιοθέτηση της μεθόδου click away για τις αγορές των γιορτών, εξυπηρετούν μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας ότι οι επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με κρατική εντολή (εστίαση, μέρος του λιανεμποριου, θέατρα, μουσικές σκηνές κτλ) θα πληρώνουν για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο μόνο το 20% του ενοικίου είπε χαρακτηριστικά «μήπως και αυτό είναι ένα μέτρο που ευνοεί μόνο τους μεγάλους;».