Lloyd’s List: Δώδεκα Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας -Ανάμεσά τους ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Συνολικά 12 Έλληνες ξεχώρισαν φέτος στη λίστα των top 100 προσωπικοτήτων της παγκόσμιας ναυτιλίας της Lloyd’s List. Μεταξύ αυτών ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ποιος είναι ο Έλληνας που είναι 7ος σε όλο τον κόσμο.

Lloyd’s List: Δώδεκα Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας -Ανάμεσά τους ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Tην πρώτη θέση φέτος στη λίστα κατέχει τιμής ένεκεν ο... Ναυτικός. Συνολικά 12 Έλληνες ξεχώρισαν και φέτος στη λίστα των top 100 προσωπικοτήτων της Lloyd’s List.

Συγκεκριμένα στην 7η θέση της λίστας συναντάμε τον Γιάννη Αγγελικούση, (Angelicoussis Shipping Group) στην 13η θέση τον Γιώργο Προκοπίου, (Dynacom/Dynagas/Sea Traders) και στην 24η θέση τον Γιώργο Οικονόμου (TMS Group). Συνέχεια στην 25η θέση με την Αγγελική Φράγκου (Navios), στην 35η θέση βρίσκουμε τον Πήτερ Λιβανό (Gaslog/Drylog) και στην 38η θέση τον Θεόδωρο Βενιάμη (Union of Greek Shipowners). Ο Βαγγέλης Μαρινάκης (Capital Group) βρίσκεται στην 59η θέση. Στη συνέχεια της Lloyd’s List βρίσκουμε στην 60ή θέση τον Κωστή Κωνσταντακόπουλο (Costamare), στην 81η θέση την Άννα Αγκελικούση (Alpha Bulkers, Alpha Gas & Pantheon Tankers), στην 83η θέση τον Νίκο Τσάκο (TEN), στην 86η θέση τον Δημήτρη Φαφαλιό (Intercargo), και στην 93η θέση την Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου (WISTA).

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι οι Έλληνες εφοπλιστές είναι κυρίαρχοι και στα containerships. Μάλιστα στην πρώτη 2άδα βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Νικόλας Πατέρας.