Pfizer και BioNTech καταθέτουν σήμερα αίτημα για επείγουσα αδειοδότηση του εμβολίου για τον κορονοϊό

Αίτηση για επείγουσα αδειοδότηση κατέθεσαν Pfizer  και BioNTech στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Pfizer και BioNTech καταθέτουν σήμερα αίτημα για επείγουσα αδειοδότηση του εμβολίου για τον κορονοϊό


Pfizer και BioNTech καταθέτουν σήμερα (20/11) αίτημα για επείγουσα αδειοδότηση για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Αίτηση για επείγουσα αδειοδότηση κατέθεσαν Pfizer και BioNTech στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για το εμβόλιό τους ενάντια στη νόσο της covid-19.

Η Pfizer μέτρησε 170 περιστατικά μόλυνσης από τον κορονοϊό μεταξύ των εθελοντών που έλαβαν μέρος στις δοκιμές και όπως έγινε γνωστό τα 162 εξ αυτών αφορούσαν σε άτομα που έλαβαν εικονικό φάρμακo, ενώ τα οκτώ σε εθελοντές που είχαν εμβολιαστεί, πράγμα που σημαίνει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 95%.

Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο που αναμένεται να πάρει αδειοδότηση από τον FDA και θα χρησιμοποιεί αγγελιοφόρο RNA (mRNA), γενετικό υλικό δηλαδή που βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει το νέο κορονοϊό. Μάλιστα οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι το εμβόλιό τους δεν έχει προβλήματα ασφαλείας.

Ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής της Pfizer, Aλβέρτος Μπουρλά έκανε λόγο για «ιστορική στιγμή σε ανάρτησή του στο twitter.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr