Προδρομίδη: «Ήταν θέμα εγωισμού»

Oι δηλώσεις της Μάρας Προδρομίδη μετά την νίκη της Εθνικής Νεανίδων επί της Βουλγαρίας.

Προδρομίδη: «Ήταν θέμα εγωισμού»

Το να προχωράς στην αμέσως επόμενη ημέρα μπορεί να είναι από τα πιο… γνωστά κλισέ, που χρησιμοποιούνται στον αθλητισμό, και δη από τους προπονητές, όμως αποτελούν από τις μεγαλύτερες αξίες του, για κάθε ομάδα και για κάθε αθλητή, με προεκτάσεις και πέρα από τα όσα συμβαίνουν στο γήπεδο.

Η Εθνική Νεανίδων χρειάστηκε να περάσει ακριβώς από αυτή τη συνθήκη, έχοντας ξεκινήσει με όνειρα αυτό το καλοκαίρι. Γνώρισε τον αποκλεισμό από τη Λιθουανία στα προημιτελικά στις λεπτομέρειες και είχε να διαχειριστεί μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη, ιδίως για τα κορίτσια μας, τα οποία όμως κατάφεραν να ανταπεξέλθουν με πείσμα και να πάρουν την νίκη στο «θρίλερ» του αμέσως επόμενου αγώνα με τη Βουλγαρία, στέλνοντας το μήνυμα, ότι ποτέ δεν πρέπει να καταθέτεις τα «όπλα».

Η Μάρα Προδρομίδη εξήγησε το τι σήμαινε ο αγώνας με τη Βουλγαρία, που δεν ήταν τελικά απλά ένα ματς για τις θέσεις 5-8. «Μετά από μια κακή ήττα με τη Λιθουανία και τον αποκλεισμό μας, θέλαμε να δείξουμε το τι αξίζαμε. Μας απογοήτευσε αυτό, που είχαμε ζήσει την προηγούμενη ημέρα, και το χρησιμοποιήσαμε ως κίνητρο. Καθεμία έβαλε τον εγωισμό και την αγωνιστικότητά της, με αποτέλεσμα να πάρουμε την νίκη σε μια πολύ δύσκολη συνθήκη», ανέφερε η ίδια.

Η διεθνής γκαρντ θέλησε να μιλήσει και για το τι πήγε στραβά στον προημιτελικό, εκεί όπου η Εθνική Νεανίδων είχε φτάσει αήττητη, όμως υπέστη το αρνητικό αποτέλεσμα στο λάθος σημείο. «Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας για ένα πεντάλεπτο και εκεί κρίθηκαν όλα, στο επίπεδο αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μας στοίχισε όλο αυτό και χάσαμε το μυαλό μας, με αποτέλεσμα να επηρεαστούμε και από το ρυθμό της Λιθουανίας. Είχαμε, όμως, άλλα δύο ματς να δείξουμε τη δουλειά, που είχαμε κάνει», επισημαίνει.

Η ίδια παραδέχθηκε, ότι η πικρή γεύση μένει, όπως είναι λογικό, παρά την αντίδραση με τη Βουλγαρία. «Είχαμε δημιουργήσει προσδοκίες ως ομάδα, θέλαμε να φτάσουμε ψηλά και κοντέψαμε να το καταφέρουμε, αλλά όλα κρίθηκαν σε ένα πεντάλεπτο. Πρέπει όλες απλά να συνεχίσουμε», σχολιάζει.

Οι διεθνείς μας, πάντως, έβγαλαν εγωισμό σε αυτή τη σκληρή συνθήκη, με όλα όσα συνέβησαν να αποτελούν μάθημα για το μέλλον. «Η ομάδα αυτή άξιζε πολύ περισσότερα και αυτό θέλουμε να δείξουμε πλέον. Η διοργάνωση αυτή είχε ανταγωνιστικές ομάδες με ταλέντο, μία από αυτές ήμασταν κι εμείς, χωρίς όμως να τα καταφέρουμε σε λεπτομέρειες. Είναι μάθημα για το μέλλον μας, και ειδικά για όσες συνεχίσουμε σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία», συμπλήρωσε η Μάρα Προδρομίδη.



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110