Μητσοτάκης: «Οι νέοι ευθύνονται για την έξαρση του κορονοϊού, όχι ο τουρισμός»

Η διασκέδαση των νέων και όχι ο τουρισμός, έφερε το δεύτερο κύμα κορονοϊού, υποστήριξε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος «άδειασε» τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Μητσοτάκης: «Οι νέοι ευθύνονται για την έξαρση του κορονοϊού, όχι ο τουρισμός»

Το δεύτερο κύμα του κορονοϊού οφείλεται στη διασκέδαση ιδίως των νέων και όχι στον τουρισμό επέμεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, καλώντας όλα τα κόμματα να στηρίξουν την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, αλλά και να μην γίνει εφέτος η πορεία του Πολυτεχνείου.

Με τον τρόπο αυτό άδειασε τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, που εμμέσως πλην σαφώς είχε συνδέσει την έξαρση με το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι. Αδειασε όμως και το διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ Νίκο Ρωμανό, καθώς κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μην χρησιμοποιεί στατιστικά θανάτων.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έσπευσε να απορρίψει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, κάτι ωστόσο που δεν ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε προτείνει υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης πως έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τις ΜΕΘ και τόνισε πως και 5.000 ΜΕΘ να είχαμε πάλι θα παίρναμε μέτρα.

Έβαλε και προσωπικό τόνο, λέγοντας πως: “Δεν υπάρχει ένα βράδυ το οποίο θα γυρίσω σπίτι μου και δε θα σκεφτώ τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα”, ενώ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι στοχοποιεί το Σωτήρη Τσιόδρα.

Πηγή: News247.gr