Λιόν: Συνελήφθη ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στον ελληνορθόδοξο ιερέα

Σύμφωνα με γαλλική εφημερίδα, η αστυνομία έφτασε στον εντοπισμό και στη σύλληψη ενός άνδρα που φέρεται να ομολόγησε ότι πυροβόλησε τον ελληνορθόδοξο ιερέα έξω από την εκκλησία του στη Λιόν το Σάββατο 31 Οκτωβρίου.

Λιόν: Συνελήφθη ο δράστης της ένοπλης επίθεσης στον ελληνορθόδοξο ιερέα

Στη σύλληψη ενός ατόμου που φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση κατά ιερέα στη Λιόν το περασμένο Σάββατο (31/10) προχώρησε η γαλλική αστυνομία, όπως γράφει η «Le Parisien».

Κατά πληροφορίες, πρόκειται για έναν 40χρονο άνδρα γεωργιανής καταγωγής, γνωστού και ως Τζόρτζι Π. Ο άνδρας φέρεται να παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε τον ιερέα, λέγοντας παράλληλα πως ήθελε εκδίκηση. Ωστόσο υποστήριξε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον ιερέα.

Ο πάτερ Νικόλαος Κακαβελάκης δέχτηκε πυρά το περασμένο Σάββατο, την ώρα που έκλεινε την εκκλησία. Ο δράστης, που κρατούσε μια καραμπίνα, πυροβόλησε δύο φορές και εγκατέλειψε τον τόπο του εγκλήματος.

Λιόν: Σε κρίσιμη κατάσταση ελληνορθόδοξος ιερέας που δέχθηκε πυροβολισμούς (vids)

Ο ιερέας μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Τραυματιοφορείς έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος λίγα λεπτά μετά την επίθεση και κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον ιερέα, ο οποίος είχε δεχτεί μια σφαίρα στον θώρακα και μια στην κοιλιά.

Ευτυχώς την ώρα της επίθεσης δεν υπήρχαν πιστοί στην εκκλησία, καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί λειτουργία.

Όπως έγινε γνωστό, ο Νικόλαος Κακαβελάκης έχει καταγωγή από τα Χανιά και είναι πατέρας δύο παιδιών. Ζει στη Λιόν και είναι πρόεδρος της ελληνορθόδοξης κοινότητας.

Όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ο άνδρας υποστήριξε πως ο ιερέας διατηρούσε ερωτική σχέση με τη σύντροφό του.

Πηγή: cnn.gr