ΥΠΑ: Νέες αεροπορικές οδηγίες για αεροδρόμιο Ιωαννίνων και για πεδία προσγείωσης Σερρών

Η ΥΠΑ εξέδωσε νέες αεροπορικές οδηγίες για τα αεροδρόμια Ιωαννίνων και Σερρών - Συμπληρωματική notam για τα αεροδρόμια Κοζάνης και Καστοριάς

ΥΠΑ: Νέες αεροπορικές οδηγίες για αεροδρόμιο Ιωαννίνων και για πεδία προσγείωσης Σερρών

Νέες notam που αφορούν περιορισμούς επιβατικών πτήσεων από τον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων "Βασιλεύς Πύρρος" και από τα δύο πεδία προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών, "Χορτερό" και "Εμμανουήλ Παππάς" στις Σέρρες ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας με ισχύ από σήμερα έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου 2020. Παράλληλα, η ΥΠΑ εξέδωσε συμπληρωματική notam για τα αεροδρόμια Κοζάνης "Φίλιππος" και Καστοριάς "Αριστοτέλης".

Όλες οι αεροπορικές οδηγίες εντάσσονται στα μέτρα πρόληψης κατά του Covid-19. Ειδικότερα:

Η αεροπορική οδηγία για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων προβλέπει ότι επιτρέπονται οι πτήσεις προς τα Γιάννενα με επιβάτες, επίσης επιτρέπονται μόνο οι αναχωρήσεις χωρίς επιβάτες, δηλαδή οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του.

Από τους περιορισμούς πτήσεων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων "Βασιλεύς Πύρρος" ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις:

* Πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit)

* Πληρώματα και επιβάτες των εξής πτήσεων: οι κρατικές (state flights), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights) και οι στρατιωτικές πτήσεις (Military flights).

Όσον αφορά στους περιορισμούς πτήσεων στα δύο πεδία προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών στις Σέρρες ισχύουν τα ακόλουθα:

Δεν επιτρέπονται οι πτήσεις από το πεδίο προσγείωσης στο Χορτερό Σερρών και από το πεδίο προσγείωσης Σερρών-Εμμανουήλ Παππάς εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Από τους περιορισμούς πτήσεων εξαιρούνται οι τοπικές εκπαιδευτικές πτήσεις μόνο εντός της ΠΕ Σερρών.

H συμπληρωματική αεροπορική οδηγία για τα αεροδρόμια Κοζάνης "Φίλιππος" και Καστοριάς "Αριστοτέλης" (οι οδηγίες ισχύουν έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου 2020) προβλέπει ότι επιτρέπονται οι πτήσεις επιβατών προς τους δύο περιφερειακούς αερολιμένες, ενώ όσον αφορά τις αναχωρήσεις από Καστοριά και Κοζάνη επιτρέπονται μόνο χωρίς επιβάτες, δηλαδή οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του. Οι εξαιρέσεις ισχύουν ως έχουν από τις προϋπάρχουσες αεροπορικές οδηγίες και για τα δύο αεροδρόμια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ