Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ!

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση της επιτροπής των επιστημόνων «κλειδώνει» η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 10 το βράδυ και στις 9 το κλείσιμο των καταστημάτων

Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ!


Πολύωρη σύσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων έλαβε χώρα σήμερα με θέμα την κατάσταση σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου από την πανδημία του κορονοϊού.

Οι καθηγητές της επιτροπής ανέλυσαν όλα τα δεδομένα και σε ό,τι αφορά την ώρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας και κατέληξαν αντί για τις 00:30 να έρθει νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 22:00.

Αν και υπήρξαν προτάσεις να εφαρμοστεί το μοντέλο της Γαλλίας, δηλαδή, να μην κυκλοφορεί κανείς από τις 21:00 τελικά όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε απαγόρευση κυκλοφορίας μια ώρα αργότερα και αυτό για να προλαβαίνουν οι πολίτες να είναι στο σπίτι τους την ώρα που θα τεθεί το μέτρο.

Αυτή την πρόταση φαίνεται πως υιοθέτησε πλήρως και η Κυβέρνηση η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή από τον πρωθυπουργό και θα αναλυθεί στην συνέχεια από τον Νίκο Χαρδαλιά στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Επιπλέον όσο αλλάζει ο καιρός και μπαίνουμε προς τον χειμώνα στόχος είναι τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους να είναι όσο το δυνατόν πιο αυστηρά.

Υπενθυμίζεται ότι σε καθεστώς lockdown εισέρχονται τρεις ακόμη περιφέρειες και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου.

«Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο».

«Από σήμερα πρέπει να ληφθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε ο πρωθυπουργός.