Αυτή είναι η γιάφκα και τα όπλα, που βρήκε η αντιτρομοκρατική στο Κουκάκι (vid, pics) !

Σε γιάφκα στο Κουκάκι έκανε επέμβαση η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συλλαμβάνοντας δύο άνδρες και μια γυναίκα, ενώ κατέσχεσαν όπλα και εκρηκτικά

Αυτή είναι η γιάφκα και τα όπλα, που βρήκε η αντιτρομοκρατική στο Κουκάκι (vid, pics) !

Σε γιάφκα επί της οδού Ζήνη στο Κουκάκι, πραγματοποίησε επιχείρηση η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, στην οποία βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά.

Συνελήφθησαν τρία άτομα, δύο άνδρες ηλικίας 38 και 42 ετών και μια γυναίκα 36 ετών. Οι αστυνομικοί, από έφοδο που έκαναν σε διαμέρισμα-αποθήκη στη οδό, Αναστασίου Ζήνη στο Κουκάκι βρήκαν και κατέσχεσαν εκρηκτική ύλη C4, σφαίρες Καλάσνικοφ, μασούρια, ενώ στο σπίτι του ενός συλληφθέντος βρέθηκαν δύο πιστόλια.

Συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για κατοχή εκρηκτικών και όπλων

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν πολύ σοβαρή την υπόθεση και αυτό που ψάχνουν είναι διασυνδέσεις με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών Ο.Λ.Α.

Οι έρευνες έγιναν σε τέσσερα σπίτια στην Αττική. Σε τρία σπίτια βρέθηκαν και συνελήφθησαν τα τρία άτομα και στο τέταρτο εντοπίστηκαν όπλα και εκρηκτικά.

Η ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής:

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β) συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 36 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Η επιχείρηση ξεκίνησε απογευματινές ώρες της 23-09-2020 και είναι σε εξέλιξη. Πραγματοποιούνται (4) κατ’ οίκον έρευνες, με την ολοκλήρωση των οποίων θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση».

Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι στενός συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του επιχειρηματία Μυλωνά.

Είναι γνωστός αντιεξουσιαστής της Θεσσαλονίκης, ενώ αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους και είχε συλληφθεί στο κτήριο της Πρυτανείας για κατάληψη το 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άλλος έχει κατηγορηθεί για ληστεία στα Ψαχνά. Είναι και αυτός γνωστό άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η συλληφθείσα είναι η σύντροφός του.

Η ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών είναι η οργάνωση που έχει τοποθετήσει βόμβες μεγάλης ισχύος στο Εφετείο Αθηνών και στη Σανταρόζα στο κέντρο της Αθήνας. Τελευταίο χτύπημα της οργάνωσης ήταν η βόμβα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τον Δεκέμβριο του 2018.

Αναλυτικά, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της αστυνομίας, από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

Στην αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη 16 στο Κουκάκι:

– Επτά κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, η κάθε μία βάρους περίπου 1, 6 κιλού (αμμωνίτιδα),

– Δεκατέσσερις κοινοί πυροκροτητές, δύο ηλεκτρικοί πυροκροτητές, δύο πυροκροτητές Nonel, ένας κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, και πλήθος από φυσίγγια για τουφέκι Kalashnikov.

Στις οικίες των συλληφθέντων:

– Πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και δύο πιστόλια στο σπίτι ενός εξ αυτών.

Το σύνολο πειστηρίων που κατσχέθηκαν θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να διενεργηθούν οι σχετικές εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι τρεις συλληφθέντες

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησαν από το απόγευμα της Τετάρτης, στις συλλήψεις δύο ανδρών ηλικίας 38 και 42 ετών και μίας γυναίκα 36 ετών, ύστερα από παρακολούθηση επτά μηνών.

Οι εκτιμήσεις των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής τους συνδέουν με τρομοκρατική δράση, προσανατολισμένη προς την οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», η οποία είναι γνωστή, μεταξύ άλλων, για τις εξής επιθέσεις:

– Ένοπλη επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στις 12/12/2014

– Βόμβα στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα στις 24/11/2015

– Τοποθέτηση ισχυρής βόμβας έξω από τα γραφεία της τράπεζας Eurobank στην οδό Σαραντόζα στην Αθήνα στις 19/4/2017

– Βόμβα και πυροβολισμοί στο Εφετείο Αθηνών στις 22/12/2017

– Επίθεση στο κτίριο του «ΣΚΑΪ-Καθημερινή» στις 17/12/201