Συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για κατοχή εκρηκτικών και όπλων

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία άτομα, Έλληνες υπήκοοι.

Συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για κατοχή εκρηκτικών και όπλων

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 38 και 42 ετών και μία γυναίκα 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιούνται έρευνες σε τέσσερα σπίτια.

Η μία έρευνα έγινε σε αποθήκη στο Κουκάκι που διατηρούσε ο ένας από τους συλληφθέντες. Στο εσωτερικό της βρέθηκαν ζελατοδυναμίτιδα, πυροκροτητές και πρώτες ύλες για την κατασκευή εκρηκτικών. Στο σπίτι του δεύτερου συλληφθέντα έχουν βρεθεί δύο πιστόλια.

Οι δύο άνδρες είναι παλιοί γνώριμοι της Αντιτρομοκρατικής. Ο ένας έχει κατηγορηθεί και για εμπλοκή στην απαγωγή του επιχειρηματία Γ. Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Και ο δεύτερος όμως έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη την Αντιτρομοκρατική για εμπλοκή σε ληστείες.

Οι συλλήψεις φέρεται πως συνδέονται με τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την εξάρθρωση της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» η οποία μεταξύ άλλων είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο κτίριο του «ΣΚΑΪ-Καθημερινή».

πηγή: kathimerini.gr