Έξι κρούσματα από γάμο στην Κρήτη - Ένας διασωληνωμένος

Ο γάμος έγινε πριν δύο εβδομάδες σε ορεινό χωριό της Κρήτης και έξι άτομα διαγνώστηκαν με κορονοϊό, ενώ ένας είναι διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Ηρακλείου

Έξι κρούσματα από γάμο στην Κρήτη - Ένας διασωληνωμένος

Συναγερμό στις υγειονομικές αρχές φαίνεται ότι έχει προκαλέσει ένας ακόμη γάμος, αυτή τη φορά στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr πρόκειται για ένα γάμο, στον οποίο δεν παραβρέθηκαν περισσότερα από 70 άτομα, που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες σε ορεινό χωριό στην Τοπική Κοινότητα Στύλου του Δήμου Αποκορώνου.

Συγκεκριμένα ένας καλεσμένος, χωρίς να είναι γνωστό αν είχε εμφανίσει συμπτώματα του ιού, μετέδωσε την ασθένεια σε τουλάχιστον 6 ακόμη άτομα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν φορείς από την τοπική κοινότητα, κανείς από το χωριό ή την γύρω περιοχή δεν έχει κολλήσει τον ιό, αφού τα εν λόγω κρούσματα είναι κάτοικοι Χανίων που ήταν καλεσμένοι στο γάμο.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αναμένεται να μεταβούν στο χωριό, ώστε να ιχνηλατήσουν τις επαφές των κρουσμάτων.

Ανάμεσα σε αυτούς που κόλλησαν κορονοϊό ήταν και στενός συγγενής του ζευγαριού, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αφού ενώ βρισκόταν στην κλινική covid του Νοσοκομείου Χανίων, η κατάστασή του παρουσίασε επιδείνωση.

Ο 60χρονος παρουσίασε έντονα αναπνευστικά προβλήματα και υψηλό πυρετό το βράδυ της Τρίτης και κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του σε ΜΕΘ.

Ωστόσο, επειδή στην ειδική απομονωμένη μονάδα εντατικής θεραπείας για περιστατικά covid, πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες εργασίες αναβάθμισης, αποφασίστηκε το περιστατικό να μεταφερθεί στο Ηράκλειο.

Νοσηλεύεται εντός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), σε σταθερή κατάσταση και με αυξημένη ιατρική επιτήρηση.