Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Βελιγράδι

Μετά τη νέα έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη Σερβία, στο Βελιγράδι κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Βελιγράδι

Οι αρχές στη Σερβία κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πρωτεύουσα της χώρας, το Βελιγράδι, επαναφέροντας κάποιους περιορισμούς με σκοπό να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορονοϊού στην πόλη.

Έτσι οι κάτοικοι του Βελιγραδίου στο εξής οφείλουν να φορούν μάσκες σε όλους τους δημόσιους εσωτερικούς χώρους, όπως και σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι ώρες λειτουργίας των κλαμπ και των καφέ θα μειωθούν, ενώ οι συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους θα επιτρέπονται με ανώτατο όριο τα 100 άτομα και σε ανοιχτούς τα 500.

Τα μέτρα αυτά ανήγγειλε χθες, Πέμπτη, το βράδυ ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS). Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι το 82% των νέων κρουσμάτων προέρχεται από το Βελιγράδι και υπογράμμισε ότι ο ίδιος υποστηρίζει τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό της πρωτεύουσας.

«Αν μπορούσα να αποφασίσω μόνος μου, θα έκλεινα το Βελιγράδι και θα επέβαλα γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βούτσιτς στην RTS, προειδοποιώντας ότι αυτό το ενδεχόμενο δεν αποκλείεται, εάν συνεχίσει να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση.

Εκτός από το Βελιγράδι, άλλες τέσσερις πόλεις στη Σερβία βρίσκονται από την περασμένη Δευτέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι πόλεις αυτές είναι το Κραγκούγεβατς, το Βράνιε, το Νόβι Πάζαρ και το Τούτιν.

Στη Σερβία το τελευταίο εικοσιτετράωρο επιβεβαιώθηκαν 359 νέα κρούσματα κορονοϊού και απεβίωσαν έξι ασθενείς. Από την εκδήλωση της πανδημίας έχουν καταγραφεί 287 θάνατοι από τον κορονοϊό, ενώ νόσησαν 15.195 άτομα. Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 418.879 δείγματα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας