Φως στην Ελλάδα: Η διάσημη παραλία του Ναυαγίου και η ιστορία του ονόματός της

Η πιο διάσημη παραλία της Ζακύνθου είναι αναμφίβολα το «Ναυάγιο». Πώς πήρε όμως η παραλία την συγκεκριμένη ονομασία;

Φως στην Ελλάδα: Η διάσημη παραλία του Ναυαγίου και η ιστορία του ονόματός της

Είναι με βεβαιότητα μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες του Ιονίου αλλά και της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει διακριθεί ακόμη και παγκοσμίως για το κάλλος της και την ιστορία της. Εκεί θα συναντήσεις καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά, απότομα βράχια και μια αμμώδη παραλία που σε κάνει να νομίζεις πως βρίσκεσαι στον παράδεισο. Ο λόγος για τη διάσημη παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο.

Στο Ναυάγιο, βέβαια, τα βλέμματα τραβάει το χιλιοφωτογραφημένο καράβι το οποίο μένει εκεί με τα χρόνια για να κάνει αυτή την παραλία τόσο μοναδική, λόγο για να επισκεφτείς ξανά και ξανά τη Ζάκυνθο. Η παραλία «Ναυάγιο» είναι η πιο φημισμένη της Ζακύνθου. Ποιο είναι όμως το πλοίο που έδωσε το όνομά του στην παραλία αυτή του νησιού;

Η ιστορία μας πηγαίνει πίσω στο ατύχημα του εμπορικού πλοίου «Παναγιώτης», που έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1982. Τι ακριβώς συνέβη; Το πλοίο ανήκε σε έναν Κεφαλλονίτη και μετέφερε λαθραία τσιγάρα τα οποία παραλάμβανε από λιμάνια της Τουρκίας, Αλβανίας και της Γιουγκοσλαβίας και στη συνέχεια μέσω μικρών πλοιάριων μεταφέρονταν στην Ιταλία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο exploringgreece.tv