Φως στην Ελλάδα: Οι εξωτικές ελληνικές παραλίες που είχαν σχέση με πειρατές

Κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορία του 6ου και 7ου αιώνα θα δούμε πόσο πλούσια ήταν η δράση των Σαρακηνών πειρατών στον ελλαδικό χώρο. Αργότερα και σταδιακά επεκτάθηκαν στην Κάτω Ιταλία αλλά και στην Βόρεια Αφρική και τη Σαρδηνία.

Φως στην Ελλάδα: Οι εξωτικές ελληνικές παραλίες που είχαν σχέση με πειρατές

Με τον όρο «Σαρακηνοί», οι Έλληνες συνήθιζαν να περιγράφουν όλους τους Άραβες μουσουλμάνους. Η λέξη προέρχεται από τον όρο «σαρκεγίν», που στα αραβικά σημαίνει Ανατολή. Τι σχέση όμως έχουν με τις εξωτικές παραλίες της Ελλάδας;

Πρόκειται για παραλίες από τις οποίες πέρασαν χρησιμοποιώντας τες είτε ως ορμητήριο είτε ως καταφύγιο. Αυτό που έχει μείνει πλέον είναι το όνομα Σαρακήνικο σε αυτές τις παραλίες της Ελλάδας θυμίζοντας τα γεγονότα που συνέβησαν πολύ παλιά. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για εξωτικές παραλίες με σπάνια ομορφιά.

Είναι διασκορπισμένες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, από την Μήλο μέχρι την Πάργα και την Ελαφόνησο. Δείτε κάποιες από αυτές…

Σαρακήνικο Μήλου: Ίσως το πιο γνωστό Σαρακήνικο της Ελλάδας. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Μήλου, περίπου 5 χιλιόμετρα μακριά από τη Χώρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο exploringgreece.tv