Φως στην Ελλάδα: Τέσσερα ποτάμια όπου το να κάνεις μπάνιο θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία

Σίγουρα το να κάνεις μπάνιο σε ποτάμι είναι μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία. Ένα από αυτά είναι ο ποταμός Αώος στον νομό Ιωαννίνων 

Φως στην Ελλάδα: Τέσσερα ποτάμια όπου το να κάνεις μπάνιο θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία

Για κάποιους το δίλημμα βουνό ή θάλασσα για τις καλοκαιρινές διακοπές είναι αδιαπραγμάτευτο. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αλλάζουν γνώμη όταν μαθαίνουν καλύτερα πόσες εμπειρίες μπορείς να ζήσεις στο βουνό και δεν το γνωρίζεις. Όπως για παράδειγμα το μπάνιο σε ποτάμια. Σε κρυστάλλινα νερά με τα πλατάνια γύρω να δίνουν μια μυθική διάσταση.

Εκεί στις πεντακάθαρες όχθες τους, δεν θα κάνεις βουτιές σε ζεστά νερά αλλά μπορεί δίπλα σου να αναβλύζει μια πηγή κατευθείαν από το βουνό χωρίς καν να το γνωρίζεις.

Αν είσαι λίγο τολμηρός και σου αρέσει να γνωρίζεις νέες εμπειρίες, το μπάνιο σε ποτάμι είναι σίγουρα μία από αυτές που θα σου μείνουν αξέχαστες. Το exploringgreece.tv σου προτείνει μπάνιο σε τέσσερα από τα πιο όμορφα ποτάμια της Ελλάδας. Ένα από αυτά είναι και ανάμεσα στα καθαρότερα ποτάμια της Ευρώπης.

Ποταμός Αώος


Έχοντας φόντο το καθηλωτικό γεφύρι της Κόνιτσας στο νομό Ιωαννίνων, ο ποταμός Αώος είναι γεμάτος γωνιές για μπάνιο και βουτιές. Θα βρεις αυτά τα ανοίγματα σε μια εκτεταμένη διαδρομή προς τη Μονή Στομίου έχοντας γύρω σου πλατάνια και θέα την κορυφή της Γκαμήλας. Δεν είναι εύκολο να περιγράψει κανείς με λόγια πόσο μοναδική εμπειρία είναι να κολυμπάς σε τρεχούμενο νερό πνιγμένο στις διάφορες αποχρώσεις του πράσινου.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο exploringgreece.tv