Φως στην Ελλάδα: Της γριάς το πήδημα: Γιατί ονομάστηκε έτσι η διάσημη παραλία

Αποτελεί με βεβαιότητα μια από τις πιο χαρακτηριστικές παραλίες της Άνδρου αλλά και μια από τις πιο γνωστές ολόκληρης της Ελλάδας. Η παραλία Της Γριάς το Πήδημα βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή του νησιού κοντά στο Κόρθι και έχει πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα, ρηχά νερά.

Φως στην Ελλάδα: Της γριάς το πήδημα: Γιατί ονομάστηκε έτσι η διάσημη παραλία

Μπορεί να μην είναι το πιο απλό πράγμα να την βρεις και να την προσεγγίσεις αλλά αξίζει τον κόπο να το κάνεις όταν θα βρεθείς στην Άνδρο για τις διακοπές σου.

Με το που ακούς το όνομα της παραλίας απορείς γιατί της δόθηκε αυτό. Υπάρχουν τρεις εκδοχές του μύθου και έχουν να κάνουν με τον φημισμένο βράχο που δεσπόζει στην παραλία. Αυτόν λοιπόν τον βράχο αν τον κοιτάξεις από συγκεκριμένη γωνία θυμίζει το προφίλ μίας ηλικιωμένης γυναίκας με μαντήλι.

Η μία εκδοχή για την ονομασία της παραλίας μιλά για μια γριά που πήδηξε από το βράχο επειδή δεν άντεχε τη μοναξιά, αφού βρέθηκε για τρίτη φορά χήρα. Η δεύτερη εκδοχή αναφέρεται σε Τούρκους που κυνηγούσαν μια γριά και αυτή απελπισμένη ανέβηκε στο βράχο για να αυτοκτονήσει, προκειμένου να μην πέσει στα χέρια τους.

Υπάρχει, όμως, και μία τρίτη εκδοχή. Διαβάστε τη συνέχεια στο exploringgreece.tv