Φως στην Ελλάδα: Η εντυπωσιακή ελληνική παραλία που έχει ροζ άμμο

Πολλές ελληνικές παραλίες έχουν ξεχωρίσει και αναγνωριστεί διεθνώς για την ομορφιά τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και μια εντυπωσιακή ελληνική παραλία που έχει ροζ άμμο. Βρίσκεται στην Κρήτη και λέγεται… Μπάλος!

Φως στην Ελλάδα: Η εντυπωσιακή ελληνική παραλία που έχει ροζ άμμο

Πολλές ελληνικές παραλίες έχουν ξεχωρίζει και αναγνωριστεί διεθνώς για την ομορφιά τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Κρυστάλλινα νερά και χρυσαφένια άμμος συνθέτουν εξωτικά τοπία στα οποία ο καθένας θα ήθελε να βρεθεί έστω και για λίγες ημέρες διακοπών.

Σε αυτή την κατηγορία των ξεχωριστών τοποθεσιών ανήκει και μια εντυπωσιακή ελληνική παραλία που έχει ροζ άμμο. Βρίσκεται στην Κρήτη και λέγεται… Μπάλος. Σίγουρα θα έχεις ακούσει γι’ αυτόν.

Στην πραγματικότητα υπεύθυνα για τη ροζ άμμο, συγκεκριμένα, είναι κάποια μικροσκοπικά μαλακόστρακα που ονομάζονται Foraminifera, τα οποία όταν ολοκληρώνουν τον κύκλο της ζωής τους και πεθαίνουν αφήνουν πίσω τους τα κατακόκκινα κοχύλια τους που παραμένουν στο νερό και συνθλίβονται μέσα στην άμμο, η οποία με τη σειρά της αποκτά αυτή την εντυπωσιακή απόχρωση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο exploringgreece.tv