Φως στην Ελλάδα: Η παραλία της Αττικής με τα 99 σκαλοπάτια που μοιάζει με Κυκλάδες

Όσο εξερευνούμε την Αττική τόσο ανακαλύπτουμε τα κρυμμένα μυστικά της. Μπορεί να είναι από κάποιο βουνό ή ένα αξιοθέατο μέχρι μια παραλία.

Φως στην Ελλάδα: Η παραλία της Αττικής με τα 99 σκαλοπάτια που μοιάζει με Κυκλάδες

Όπως μια παραλία-διαμάντι, που σε κάνει να νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην Κυκλάδες, ενώ στην πραγματικότητα είσαι περίπου μία ώρα μακριά από την Αθήνα. Ο λόγος για την παραλία ΚΑΠΕ, όπως είναι γνωστή και βρίσκεται στον δρόμο προς το Σούνιο.

Ένα παλιό μυστικό στην Αττική με… 99 σκαλοπάτια
Και μπορεί πλέον η πληροφόρηση που έχουμε να είναι μεγάλη λόγω διαδικτύου αλλά μέχρι πριν από λίγα χρόνια η συγκριμένη παραλία αποτελούσε ένα πολύ καλά κρυμμένο μυστικό. Μάλιστα ακόμη και σήμερα, που είναι λίγο πιο γνωστή δεν είναι εύκολο να τη βρει κάποιος που δεν έχει ξαναπάει. Λίγο πριν από τα Λεγραινά, στον δρόμο που οδηγεί στο Σούνιο, υπάρχει, λοιπόν μια πινακίδα που αναφέρει «Ιδιοκτησία Κ.Α.Π.Ε.» του Υπουργείου Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας. Μια παραλία που ίσως έχεις ακούσει ότι ξεχωρίζει στο Σούνιο. Και είναι αυτή ακριβώς. Βρίσκεται στην παραλιακή οδό Αθηνών-Σουνίου, αμέσως μετά τον οικισμό Χάρακας.



Όταν φτάσεις εκεί δύο πράγματα θα σου κάνουν εντύπωση. Το πρώτο είναι ότι χρειάζεται να κατέβεις 99 σκαλοπάτια για να κολυμπήσεις (οι απόψεις σε αυτό το θέμα διίστανται καθώς κάποιοι λένε ότι είναι 90). Το δεύτερο πράγματα που θα σε εντυπωσιάσει είναι το γεγονός ότι ξαφνικά μοιάζει σαν να βρίσκεσαι στις Κυκλάδες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο exploringgreece.tv.