Φως στην Ελλάδα: Ο άγνωστος γιγάντιος πύργος του Παρθενώνα που δεν υπάρχει πια!

Πριν το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας υπήρχε στην Αθήνα ένας γιγάντιος πύργος, συγκεκριμένα δίπλα από τον Παρθενώνα, γνωστός και ως πύργος του Παρθενώνα στην Ακρόπολη.

Φως στην Ελλάδα: Ο άγνωστος γιγάντιος πύργος του Παρθενώνα που δεν υπάρχει πια!

Όλοι έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα για την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα για το πώς είναι εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο ανά τους αιώνες υπέστη διάφορες αλλαγές που πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε. Για παράδειγμα ήξερες ότι κάποτε στην Ακρόπολη, δίπλα στον Παρθενώνα υπήρχε ένας γιγάντιος Πύργος ύψους 26 μέτρων;

Ένας Πύργος άγνωστος αλλά με ιστορία

Σε σπάνιο φωτογραφικό υλικό που υπάρχει, μπορούμε να δούμε ότι ανάμεσα στα αρχαία κτίσματα διακρίνεται ένας ψηλός τετράγωνος πύργος, ο οποίος βρισκόταν απέναντι από το ναό της Αθηνάς Νίκης. Περί τίνος πρόκειται όμως; Υπήρξε «ιδιοκτησία» των Ατσανιόλι που κυβέρνησαν το Δουκάτο των Αθηνών από το 1388 έως τη πτώση του από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1458. Ο συγκεκριμένος, λοιπόν, πύργος ανήκε στη διάσημη οικογένεια της Φλωρεντίας, Ατσαγιόλι. Το όνομά της προέρχεται από το εμπόριο ατσαλιού με το οποίο ασχολήθηκε η οικογένεια. Βασίλεψε στο Δουκάτο των Αθηνών για 73 χρόνια. Την περίοδο της κυριαρχίας τους στην Αθήνα μετέτρεψαν τα Προπύλαια σε παλάτι και η αρχαία είσοδος σφραγίστηκε. Έτσι αν ήθελε κάποιος να ανέβει στην Ακρόπολη έπρεπε να περάσει από έναν ελικοειδή δρόμο που κατέληγε στο πίσω μέρος της σημερινής εισόδου.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο exploringgreece.tv