Φως στην Ελλάδα: Η ιστορία της λεωφόρου Συγγρού που ασφαλτοστρώθηκε σχεδόν σε 1 μέρα!

Πώς ήταν κάποτε η μεγάλη λεωφόρος της Αθήνας που ένωνε την πρωτεύουσα με το λιμάνι και πώς είναι σήμερα η Λεωφόρος Συγγρού

Φως στην Ελλάδα: Η ιστορία της λεωφόρου Συγγρού που ασφαλτοστρώθηκε σχεδόν σε 1 μέρα!

Είναι μια από τις πιο κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής που ένωνε ανέκαθεν το κέντρο της Αθήνας με τη θάλασσα. Η ιστορία της χάνεται στο βάθος των ετών με πολλά σημαντικά γεγονότα να συνδέονται με εκείνη. Έχει περάσει από διάφορες ανακατασκευές μέχρι να φτάσει στη σημερινή της μορφή. Ο λόγος για τη λεωφόρο Συγγρού.

Η Συγγρού και η ιστορία της


Η Λεωφόρος Συγγρού κατασκευάστηκε σχεδόν ακριβώς στην ίδια ευθεία που βρισκόταν κατά την αρχαιότητα πλατιά οδός, και κατά τα πρώτα χρόνια του ελληνικού κράτους καρόδρομος, που κάλυπταν τις ανάγκες μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών, από και προς το λιμάνι του Φαλήρου. To 1898 αποτέλεσε το έτος ορόσημο οπότε και ξεκίνησε η κατασκευή του χαρακτηριστικού αυτού δρόμου της Αθήνας. Την υλοποίηση των σχεδίων πραγματοποίησε ένας μηχανικός του στρατού, ο Ιωάννης Γενίσαρλης. Μεγάλο τμήμα του έργου χρηματοδοτήθηκε από κληροδοτήματα του Ανδρέα Συγγρού, του οποίου και το όνομα φέρει.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο exploringgreece.tv