Φως στην Ελλάδα: Ποιο μέρος της Ελλάδας γίνεται άλλοτε νησί και άλλοτε χερσόνησος

Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο στην Ρόδο με φόντο το Αιγαίο, με το Πρασονήσι να είναι νησί το χειμώνα και χερσόνησος το καλοκαίρι.

Φως στην Ελλάδα: Ποιο μέρος της Ελλάδας γίνεται άλλοτε νησί και άλλοτε χερσόνησος

Η Ελλάδα είναι γεμάτη ομορφιές και μέρη ανεξερεύνητα. Είτε αγαπάς το βουνό είτε τη θάλασσα, το σίγουρο είναι ότι πάντα ανακαλύπτεις μέρη που δε γνώριζες και εντυπωσιάζεσαι με το μεγαλείο της φύσης. Κάποια φαινόμενα, δε, σου προκαλούν δέος. Ένα τέτοιο μέρος, άγνωστο στους περισσότερους, βρίσκεται στη Ρόδο. Τι το ιδιαίτερο έχει; Το χειμώνα μοιάζει με νησί ενώ το καλοκαίρι μετατρέπεται σε χερσόνησο. Ο λόγος για το Πρασονήσι.

Ένα μαγικό μέρος στην Ελλάδα


Το Πρασονήσι, λοιπόν, είναι το νοτιότερο άκρο της Ρόδου, ένα μοναδικό μέρος στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα παράξενο δημιούργημα της φύσης καθώς το χειμώνα είναι νησί και το καλοκαίρι… χερσόνησος! Υπάρχει, βέβαια, μια πολύ λογική εξήγηση γι’ αυτό. Αυτό συμβαίνει γιατί συνδέεται με την υπόλοιπη στεριά με μια στενή λωρίδα άμμου, που τον χειμώνα την σκεπάζουν τα κύματα. Άρα το χειμώνα η χερσόνησος μετατρέπεται απλώς σε νησί. Οι εικόνες από ψηλά είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Εκεί που βλέπεις μια χερσόνησο που σφύζει από ζωή το καλοκαίρι και το χειμώνα μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό νησί.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο exploringgreece.tv