Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στους δήμους: «Ορίστε 2.500 σημεία για ελεύθερο Wi-Fi»

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το έργο της δημιουργίας χιλιάδων νέων σημείων όπου θα υπάρχει δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ με την πρόσκληση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης προς τους δήμους της χώρας να προτείνουν 2.500 χώρους για την ανάπτυξη των σχετικών συστημάτων.

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στους δήμους: «Ορίστε 2.500 σημεία για ελεύθερο Wi-Fi»

Τον προσδιορισμό 2.500 σημείων όπου θα αναπτυχθεί δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο ζητεί από τους δήμους το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα καλεί τους 332 δήμους της χώρας να προτείνουν τα σημεία στα οποία οι ανάδοχοι θα εγκαταστήσουν και θα λειτουργήσουν την ασύρματη πρόσβαση στο Ίντερνετ. Αυτό θα γίνει μέσα στο νέο έτος, ενώ καταληκτική ημερομηνία για τον ορισμό των προαναφερθέντων σημείων από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης είναι η 15η Ιανουαρίου 2022.

Το έργο με την ονομασία «WiFi4GR - Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο» θα μπει έτσι στην τελική ευθεία της υλοποίησής του.

Η εγκατάσταση των ασύρματων συστημάτων ευρυζωνικής πρόσβασης θα γίνει σε σημεία που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο, όπως για παράδειγμα σε χώρους συνάθροισης κοινού, αναμονής-μετακίνησης και διαφόρων εκδηλώσεων.

Επίσης, το δωρεάν Wi-Fi θα περιλαμβάνει πολυσύχναστα σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος καθώς και αθλητικές ή πολιτιστικές εγκαταστάσεις.