Ποιες ταινίες να δείτε στα θερινά σινεμά: Κατάσκοποι, Πινόκιο και Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς

Οι ταινίες που κυκλοφορούν στους κινηματογράφους και αξίζει να παρακολουθήσετε σε θερινά σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Ποιες ταινίες να δείτε στα θερινά σινεμά: Κατάσκοποι, Πινόκιο και Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς

Το θερινό σινεμά είναι κάτι σαν τελετουργία του ελληνικού καλοκαιριού, ενώ ακόμα και φέτος, με την ύπαρξη αυτών των γνωστών... ιδιαζουσών συνθηκών είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει την προσφιλή συνήθεια πολλών Ελλήνων τα ζεστά βράδια του θερινού τριμήνου.

Η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού προκάλεσε ένα άνευ προηγούμενου «μπλόκο» στην κινηματογραφική βιομηχανία με πολλές από τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των επονομαζόμενων «καλοκαιρινών μπλοκμπάστερ» να μετατίθενται ή να αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας.

Επομένως, θα ήταν απολύτως λογικό για τον οποιονδήποτε να υποθέσει ότι η κινηματογραφική, καλοκαιρινή σεζόν είναι πολύ «φτωχότερη» από το αναμενόμενο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν επιλογές για τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης ήδη από αυτή την εβδομάδα.

Αβάνα, η Πόλη των Κατασκόπων

Θρίλερ
Διάρκεια: 123'
Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Ασαγιάς
Παίζουν: Έντγκαρ Ραμίρεζ, Πενέλοπε Κρουζ, Άνα ντε Άρμας, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ

Στις αρχές της δεκαετίας του '90 ομάδες εξόριστων στη Φλόριντα Κουβανών οργανώνουν τρομοκρατικά χτυπήματα στην Κούβα και απεργάζονται την ανατροπή του Φιντέλ Κάστρο. Τόσο η κουβανική όσο κι η αμερικανική κυβέρνηση, όμως, έχουν τα δικά τους μυστικά σχέδια. Μια αληθινή ιστορία με τη μορφή κατασκοπικού θρίλερ και πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ κυκλοφορεί από τις Ιουνίου.

Πινόκιο

Φαντασίας
Διάρκεια: 120'
Σκηνοθεσία: Ματέο Γκαρόνε
Παίζουν: Μαρίν Βακτ, Ρομπέρτο Μπενίνι, Φεντερίκο Ιελάπι, Ρόκο Παπαλέο

Ένας πάμφτωχος ξυλουργός κατασκευάζει τον Πινόκιο, μια μαριονέτα που παίρνει ζωή και ξεκινά μια μεγάλη περιπέτεια για να ανακαλύψει τον κόσμο και να γίνει ένα αληθινό αγόρι. Πιστό στο διάσημο παιδικό βιβλίο, έντονα συναισθηματικό αλλά και γοτθικά στοιχεία. Ο Ρομπέρτο Μπενίνι ταιριάζει γάντι στον ρόλο του Τζεπέτο σε μία τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης. To γεγονός δε ότι ο Ιταλός ηθοποιός στο παρελθόν έχει ερμηνεύσει και ο ίδιος τον ρόλο του Πινόκιο δίνει μια αίσθηση μεταλαμπάδευσης στο κινηματογραφικό εγχείρημα του Γκαρόνε. Κυκλοφορεί από 11 Ιουνίου.

Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς

Κωμωδία
Διάρκεια: 140'
Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης
Παίζουν: Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννη Τσορτέκη, Στάθη Σταμουλακάτο, Βασίλη Μπισμπίκη

Η Όλγα, σύζυγος ενός εργοστασιάρχη στη Λαμία, αποφασίζει να τον εγκαταλείψει για χάρη ενός πρώην λαϊκού τραγουδιστή και νυν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου, παίρνοντας μαζί της κι ένα εκατομμύριο ευρώ. Η εκδίκηση του άντρα της θα αναστατώσει τον τοπικό υπόκοσμο με απρόοπτα αποτελέσματα. Η νέα γκανγκστερική κωμωδία του Γιάννη Οικονομίδη... ατύχησε εν μέρει, επειδή πρωτοκυκλοφόρησε σε λίγες αίθουσες λίγο πριν οι κινηματογράφοι κλείσουν λόγω κορονοϊού. Ευτυχώς, τώρα όσοι δεν είχαν την ευκαιρία, μπορούν να την παρακολουθήσουν ακόμα στη μεγάλη οθόνη.

Μνήμες Φόνων

Αστυνομική
Διάρκεια: 127'
Σκηνοθεσία: Μπονγκ Τζουν-χο
Παίζουν: Σονγκ Κανγκ - Χο, Κιμ Σανγκ-κιούνγκ, Σονγκ Τζάε-χο

Δύο ντετέκτιβ αναζητούν το δράστη μιας σειράς βίαιων φόνων σε μια μικρή επαρχία της Νοτίου Κορέας τη δεκαετία του '80. Ο άνευ προηγουμένου θρίαμβος του Μπονγκ Τζουν-χο στα Όσκαρ με τα «Παράσιτα» ώθησε το δυτικό κοινό να ασχοληθεί και με παλαιότερες ταινίες του γυρισμένες στη μητρική του γλώσσα (σ.σ. οι αγγλόφωνες ούτως ή άλλως είχαν αναγνώριση). Μέσα από ένα αστυνομικό μυστήριο ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης μιλάει και πάλι για την ταξική πάλη και τις κοινωνικές ανισότητες, φυσικά με διαφορετικό ύφος και συμπεράσματα σε σχέση με το οσκαρικό του αριστούργημα.