«Αγία Έμυ»: Υποψήφια για δύο Independent Spirit Awards (vid)

Η «Αγία Έμυ» της Αρασέλης Λαιμού υποψήφια για δύο Independent Spirit Awards

«Αγία Έμυ»: Υποψήφια για δύο Independent Spirit Awards (vid)

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά Independent Spirit Awards για τα «ανεξάρτητα» του αμερικανικού κινηματογράφου και με το βλέμμα στραμμένο και στη διεθνή παραγωγή.

Στις υποψηφιότητες για το βραβείο Someone to Watch Award αλλά και στο βραβείο John Cassavetes για ταινίες με προϋπολογισμό κάτω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων βρίσκουμε σε μια από τις πολύ μεγάλες επιτυχίες της, την Αρασέλη Λαιμού και την «Αγία Έμυ» της, ένα από τα καλύτερα ελληνικά ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων.

Στην κατηγορία «Someone to Watch Αwards», μαζί με την Αρασέλη Λαιμού συναντάμε την Αντάμα Εμπο, νιγηριανο-αμερικανικής καταγωγής με το «Honk for Jesus. Save Your Soul» και την Νικουάτου Τζούσου με το «Nanny», ενώ στην κατηγορία «John Cassavetes Award (Given to the best feature made for under $500,000)», η «Αγία Έμυ» συναγωνίζεται με τις ταινίες «The African Desperate», «A Love Song», «The Cathedral» και «Something in the Dirt».

H «Αγία Έμυ» ακολουθεί την Έμυ, που μεγαλώνει μαζί με την αδερφή της στη φιλιππινέζικη κοινότητα του Πειραιά, χωρίς όμως να έχει ενταχθεί απόλυτα σε αυτήν, παραμένοντας αβάπτιστη, απρόθυμη να ακολουθήσει τη ρουτίνα που έχει επιβληθεί στην καθημερινότητά τους, κυρίως από την εκκλησία και περίεργη για το τι ακριβώς συνέβη στη μητέρα τους που δούλευε στο όμορφο σπίτι μιας γηραιάς κυρίας στην Καστέλλα, πριν φύγει και τις εγκαταλείψει μόνες στην Αθήνα. Όταν η αδερφή της θα μείνει έγκυος, η Έμυ θα αρχίσει να νιώθει ολοένα και πιο παράξενα, μπαίνοντας σταδιακά σε μια ζώνη ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, ανάμεσα στην παράξενη δύναμη που νιώθει και την αδυναμία της να την ελέγξει, ανάμεσα στη λογική και την τρέλα.

Η ταινία, συμπαραγωγή Ελλάδας, Γαλλίας, ΗΠΑ, έκανε την πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο το 2021 όπου και απέσπασε Ειδική Μνεία, βραβεύτηκε τόσο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όσο και στα βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ βγήκε στις ελληνικές αίθουσες και πέρασε - άδικα - απαρατήρητη από το ελληνικό κοινό.

Τώρα μοιάζει να κοιτάζει με το βλέμμα ψηλά προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πηγή: flix.gr