Έτσι θα είναι τα χειριστήρια του Playstation 5 (pics)

Το χειριστήριο του Playstation 5 αναμένεται να έχει μικρές σχεδιαστικές διαφορές με το DualShock 4.

Έτσι θα είναι τα χειριστήρια του Playstation 5 (pics)

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν εικόνες, οι οποίες όπως όλα δείχνουν ανήκουν στο χειριστήριο που θα συνοδεύσει το PlayStation 5.

Οι εικόνες προέρχονται από πατέντες που κατοχύρωσε η Sony στο Ιαπωνικό γραφείο ευρεσιτεχνίας, προδίδοντας μικρές εξωτερικές αλλαγές σε σχέση με το DualShock 4.

Συγκεκριμένα, το next-gen controller της Sony φαίνεται να έχει μεγαλύτερες σκανδάλες, ελαφρώς μικρότερους μοχλούς, μια USB υποδοχή, ενώ δια της απουσίας του "λάμπει" το light bar στο πάνω μέρος.

Άνθρωποι της βιομηχανίας που έλαβαν το prototype controller του PS5 επιβεβαίωσαν πως πράγματι, σχεδιαστικά οι διαφορές είναι μικρές. Ωστόσο, η Sony υποστηρίζει πως υπάρχουν σημαντικές νέες προσθήκες.

Η μεγαλύτερη αφορά τις προσαρμοστικές σκανδάλες, οι οποίες όπως λέει η Sony Interactive Entertainment είναι ικανές να προσφέρουν ποικίλα επίπεδα αντίστασης, αποδίδοντας στους game μηχανισμούς αυξανόμενη ένταση και ρεαλιστικότητα, όπως για παράδειγμα στο τράβηγμα της χορδής ενός τόξου.

Επιπλέον, το PS5 controller θα φέρει USB type C για τις ανάγκες της φόρτισης και σύνδεσης, καθώς και απτική ανάδραση, η οποία επιτρέπει διαφορετική αίσθηση στα χέρια του παίκτη, καθώς ο χαρακτήρας για παράδειγμα περπατά σε χώμα, λάσπη ή στην αντίσταση που θα νιώθει κάνοντας βουτιά στο νερό.

Μάλιστα αρκετοί developers που δοκίμασαν το νέο controller πάνω στο demo που έγινε port από το PS4 δήλωσαν πως ένιωσαν αισθητή διαφορά στα χέρια τους ανάλογα με το έδαφος, κάτι που χάθηκε εντελώς όταν δοκίμασαν το ίδιο demo με το DualShock 4.

Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν επίσης ότι το βάρος αυξήθηκε εξαιτίας της μεγαλύτερης σε χωρητικότητα μπαταρίας και του απτικού μηχανισμού. Ωστόσο, αυτό όπως δήλωσε ο product manager, Toshi Aoki, θα αλλάξει μέχρι την τελική έκδοση, λέγοντας πως θα είναι ελαφρύτερο απ’ ότι το τωρινό χειριστήριο του Xbox με μπαταρίες.

Περισσότερα για το νέο controller της Sony θα μάθουμε εν καιρώ.

Πηγή: unboxholics.gr