Τα πάντα για τα ασανσέρ στην «Ascen.tec»

Η ασφάλεια των ανελκυστήρων, οι τεχνολογίες αιχμής και η διευκόλυνση στις μετακινήσεις προσώπων με αναπηρίες σε πρώτο πλάνο από 10 έως 12 Μαϊου στο MEC Παιανίας.

Τα πάντα για τα ασανσέρ στην «Ascen.tec»

Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για έναν νέο εκθεσιακό θεσμό, τη διεθνή «Ascen.tec» για τις τεχνολογίες ανελκυστήρων. Ύστερα από δέκα χρόνια σιωπής, ένας σημαντικός τεχνικός κλάδος βρίσκει το δικό του βήμα για να παρουσιάσει τεχνολογίες αιχμής, νέα προϊόντα, κατασκευές, αλλά και επισκευαστικές λύσεις που επιδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ανελκυστήρες, προϊόντα και υπηρεσίες θα παρουσιαστούν επί τρεις ημέρες στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «Ascen.tec». Δεκάδες εκθέτες είναι έτοιμοι να ενημερώσουν για μελέτες, εγκαταστάσεις, συντηρήσεις και εκσυγχρονισμό ανελκυστήρων και συστημάτων ανύψωσης, σε μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να μεταφέρει στην εγχώρια αγορά, το στίγμα των εξελίξεων στις διεθνείς αγορές.

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου, θα παρουσιαστούν ανελκυστήρες (προσώπων, εμπορευμάτων, αυτοκινήτων), συστήματα ανύψωσης ΑμεΑ, ανελκυστήρες χώρων στάθμευσης, υδραυλικοί και μηχανικοί ανελκυστήρες. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δουν και να ενημερωθούν για τους νέους θαλάμους, τις θύρες και τις οροφές, την εσωτερική επένδυση και τους κομβιοδόχους των ασανσέρ.

Όσοι θέλουν άμεση και έγκυρη ενημέρωση για μελέτη, εγκατάσταση ή εκσυγχρονισμό ανελκυστήρα, όποιοι θέλουν υπεύθυνες λύσεις συντήρησης και πιστοποίησης ανελκυστήρων, αλλά και εκείνοι που αναζητούν ειδικές κατασκευές, πρέπει να επισκεφθούν την «Ascen.tec».

Το συνεδριακό πρόγραμμα

Εξίσου ενδιαφέρον και με βάση την επικαιρότητα στον κλάδο διαμορφώνεται το «Ascen.tec Forum» το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Τεχνικοί, συντηρητές, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, ιδιοκτήτες ακινήτων και ΑμεΑ θα ενημερωθούν για νέους κανόνες, πρακτικές προληπτικής συντήρησης, καθώς και της αναγκαιότητας για την αναβάθμιση των ανελκυστήρων.Οι σύνεδροι θα πληροφορηθούν για νέες τάσεις και λύσεις, που δίνουν υπεραξία σε ένα κτίριο και επιτυγχάνουν εξοικονόμηση σε χρήματα και ενέργεια.

Βασικός στόχος είναι να αποτραπούν πιθανά ατυχήματα και να εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις ασφαλείας, ειδικά για κτιριακές υποδομές που ανοικοδομήθηκαν πριν πέντε δεκαετίες και λειτουργούν ακόμα με συστήματα πεπαλαιωμένης τεχνολογίας. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται θέματα ζωτικής σημασίας όπως είναι ο χρόνος ζωής ενός ανελκυστήρα, οι απαραίτητες διαστάσεις του και η γενική κατάστασή του (αναλόγως με τη συντήρηση που έχει δεχθεί), ενώ θα γίνει και σύγκριση τύπων (υδραυλικού ή ηλεκτροκίνητου).

Στη διάρκεια του «Ascen.tec Forum» προβλέφθηκε ειδική ημερίδα για τους κατασκευαστές και τους ιδιοκτήτες κτιρίων σχετικά με όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν από την εγκατάσταση ενός ανελκυστήρα. Εξειδικευμένοι ομιλητές θα αναλύσουν πώς γίνεται η μελέτη του χώρου εγκατάστασης, πώς εκτιμάται η καθημερινή χρήση του συστήματος, και ποια πρέπει να είναι τα κριτήρια επιλογής μιας εταιρείας ή ενός συντηρητή.

Στο ειδικό συνεδριακό πρόγραμμα έχει συμπεριληφθεί ειδική εκδήλωση σχετικά με τη χρήση, τη λειτουργία, τα πλεονεκτήματα αλλά και τις προϋποθέσεις εγκατάστασης αναβατορίων και ανελκυστήρων για ΑΜΕΑ. Σ’ αυτή τη συνεδριακή ενότητα, οι επιστήμονες και οι συντηρητές αναμένεται να δείξουν πώς οι τεχνολογίες αιχμής διευκολύνουν τους συνανθρώπους μας, διότι αυτά τα συστήματα δεν χρησιμοποιούνται μόνο από άτομα με αναπηρίες αλλά και από άτομα που κινούνται με αμαξίδιο ή από ηλικιωμένους που κινούνται με βοηθήματα.