Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο ο Μπακοχρήστος στην Άρση βαρών σε πάγκο

Το τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα κατέκτησε ο Δημήτρης Μπακοχρήστος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής φόρεσε το χάλκινο μετάλλιο στην Άρση βαρών σε πάγκο.

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινο ο Μπακοχρήστος στην Άρση βαρών σε πάγκο

Το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2020 του Τόκιο στην Άρση βαρών σε πάγκο κατέκτησε ο Δημήτρης Μπακοχρήστος. Ο Έλληνας πρωταθλητής που αγωνίστηκε στην κατηγορία των -54κ. πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, καθώς σήκωσε 165 κιλά.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Καζάκος Ντεγκτιάρεφ με 174 κιλά, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Μπουρλόν με 165 κιλά.

Ο αγώνας του Μπακοχρήστου ήταν άψογος, καθώς είχε τρεις έγκυρες προσπάθειες (157κ., 163κ., και 165κ.). Η τρίτη προσπάθεια ήταν αυτή που του χάρισε το μετάλλιο. Ωστόσο, ο Έλληνας πρωταθλητής στάθηκε άτυχος, καθώς ο Μπουρλόν ήταν μερικά γραμμάρια πιο ελαφρύς (52.95, αντί 53.10), με αποτέλεσμα να φορέσει εκείνος το ασημένιο μετάλλιο.

Ο Μπακοχρήστος για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες κατακτά το χάλκινο μετάλλιο, καθώς είχε προηγηθεί οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο.

Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Προηγήθηκαν τα δύο χάλκινα του Μιχαλεντζάκη στην κολύμβηση και του Τριανταφύλλου στην ξιφασκία.