Θοδωρής Βλάχος: Στα ίσα ο κορυφαίος τεχνικός όλων των εποχών στην Ελλάδα!

Μάντεις δεν είμαστε για να ξέρουμε εάν τελικά αυτή η Εθνική καταφέρει να πάρει μετάλλιο στο Τόκιο. Αυτό που ξέρουμε είναι πως ο Θοδωρής Βλάχος είναι ο κορυφαίος τεχνικός όλων των εποχών στην Ελλάδα και μας έχει χαρίσει μοναδικές επιτυχίες.

Θοδωρής Βλάχος: Στα ίσα ο κορυφαίος τεχνικός όλων των εποχών στην Ελλάδα!

Πριν από περίπου τρία χρόνια είχαμε γράψει για τον Θοδωρή Βλάχο: «Εάν τον έλεγαν...Βλάχιτς». Πριν ακόμη πάρει ο Ολυμπιακός το Ευρωπαϊκό μέσα στη Γένοβα, κόντρα στην Προ Ρέκο του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς.

Τρία χρόνια μετά μπορούμε να πούμε πως ο Θοδωρής Βλάχος είναι ο κορυφαίος τεχνικός όλων των εποχών στην Ελλάδα. Ξεπέρασε ακόμη και τον τεράστιο Σάντρο Καμπάνια που συνεχίζει και γράφει τη δική του ιστορία στην Εθνική Ομάδα της Ιταλίας.

Ο Ιταλός πανηγύρισε μετάλλιο (χάλκινο) με την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005 (Μόντρεαλ) και δέκα χρόνια μετά ο Θοδωρής Βλάχος οδήγησε τη «γαλανόλευκη» στο χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015 στο Καζάν.

Το 2004 με τον Καμπάνια στον πάγκο η Εθνική εντός έδρας μπήκε στην τετράδα και έχασε το μετάλλιο στις λεπτομέρειες. 17 χρόνια μετά τον Βλάχο στον πάγκο η Εθνική είναι στην τετράδα των Ολυμπιακών Αγώνων και θα δούμε που θα φτάσει, παίζοντας βέβαια εκτός έδρας και όχι στην Αθήνα! Όλα μετράνε.

Το 2008 στο Πεκίνο η Εθνική με τον Καμπάνια ήταν έβδομη ενώ το 2016 με τον Βλάχο ήταν στην εξάδα στο Ρίο ενώ με τον κόουτς Βλάχο στον πάγκο η «γαλανόλευκη» έχει μπει στην τετράδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2016 στο Βελιγράδι.

Και οι δύο (Βλάχος, Καμπάνια) έχουν οδηγήσει την Εθνική και σε μία ακόμη τέταρτη θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Το πιο σημαντικό είναι βέβαια πως με τον προπονητή του Ολυμπιακού στον πάγκο, η Εθνική εδώ και επτά χρόνια είναι σταθερά στις κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος. Ο Βολιώτης τεχνικός έχει βάλει τη σφραγίδα του στην Εθνική ομάδα, έχοντας δίπλα του και τον Δημήτρη Κραβαρίτη (εξαιρετικός συνεργάτης) ο οποίος έχει εργαστεί με τεράστια επιτυχία και στα τμήματα υποδομής των Εθνικών Ομάδων.

Φυσικά εάν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε και τα μοναδικά επιτεύγματα με τον Ολυμπιακό όπου και εργάζεται με τεράστια επιτυχία, θα καταλάβετε γιατί λέμε πως ο Βλάχος είναι στα ίσα ο κορυφαίος τεχνικός όλων των εποχών στην Ελληνική υδατοσφαίριση. Στα ίσα. Ούτε με παίκτη λιγότερο, ούτε με παίκτη παραπάνω. Ούτε στην κόντρα.

Ο Βλάχος στους δυο τελευταίους του αγώνες με την Εθνική ομάδα θέλει να γράψει ιστορία και να γίνει ο πρώτος που θα οδηγήσει τους άνδρες σε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο!

Στο Τόκιο ο κόουτς Βλάχος κάθεται για τελευταία φορά στον πάγκο της Εθνικής ομάδας γιατί η νέα ομοσπονδία δεν θέλει ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός να δουλεύει και σε σύλλογο. Ο Βολιώτης προπονητής λοιπόν αφού είναι στον Ολυμπιακό στο τέλος της διοργάνωσης θα αποχωρήσει.

Κυριάκος Γιαννόπουλος: «Ή στην Εθνική ομάδα ή σε σύλλογο»

Ας ελπίσουμε να το κάνει έχοντας χαρίσει στο άθλημα που υπηρετεί επί δεκαετίες ως αθλητής και προπονητής, χαρίζοντας μας μια ακόμη τεράστια επιτυχία. Ακόμη κι αν δεν τα καταφέρει, δεν αλλάζει σε τίποτα πως μέχρι τώρα είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών.