Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τζόκοβιτς: «Αισθάνομαι απαίσια...»

Συντετριμμένος για τον αποκλεισμό του από τον τελικό του τουρνουά απλού στους Ολυμπιακούς Αγώνες δήλωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Τζόκοβιτς: «Αισθάνομαι απαίσια...»

Καταρρακωμένος ψυχολογικά εμφανίστηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες μέσα σε μια μέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP αρχικά ηττήθηκε από τον εκπληκτικό Αλεξαντερ Ζβέρεφ στον ημιτελικό του μονού, ενώ μερικές ώρες αργότερα αποκλείστηκε και στον ημιτελικό του μικτού διπλού (με συμπαίκτρια τη Νίνα Στογιάνοβιτς) από το δίδυμο των Ασλάν Καράτσεφ, Έλενα Βεσνίνα.

Στον τελικό ο Ζβέρεφ, απέκλεισε τον Τζόκοβιτς! (highlights, vid)

Εύλογα, ο Σέρβος τενίστας ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση μετά τα συνεχόμενα... χτυπήματα και ιδίως με αυτό στο τουρνουά απλού, καθώς η ήττα του σημαίνει ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει πλέον το περίφημο Golden Slam.

Ήτοι, να κερδίσει τα 4 διαθέσιμα Grand Slam αλλά και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες την ίδια χρονιά, κάτι που μέχρι στιγμής έχει καταφέρει μόνο η θρυλική Στέφι Γκραφ από τη Γερμανία το μακρινό 1988.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Νέα ήττα του Τζόκοβιτς την ίδια μέρα, αυτή τη φορά στο μικτό διπλό!

Μετά την ήττα του, ο Τζόκοβιτς δήλωσε: «Νιώθω τόσο απαίσια αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να είμαι θετικός τώρα. Έπαιξε καλύτερα από εμένα. Πρέπει να του δώσω εύσημα για το γεγονός ότι κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι.

Το δικό μου παιχνίδι κατέρρευσε από το 3-2 του δεύτερου σετ κι έπειτα. Νιώθω πραγματικά απαίσια, όμως αύριο ευελπιστώ να κάνω μια καινούργια αρχή, να συνέλθω και να κερδίσω τουλάχιστον ένα μετάλλιο για τη χώρα μου».

Ο Τζόκοβιτς θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο τόσο στο απλό ανδρών κόντρα στον Ισπανό Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, όσο και στο μικτό διπλό με αντίπαλο το δίδυμο των Τζον Πιρς και Άσλεϊ Μπάρτι από την Αυστραλία.