Στον τελικό ο Ζβέρεφ, απέκλεισε τον Τζόκοβιτς! (highlights, vid)

Στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο τένις προκρίθηκε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, αφήνοντας εκτός τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Γερμανός επικράτησε με 2-1 σετ (1-6, 6-3, 6-1)!

Στον τελικό ο Ζβέρεφ, απέκλεισε τον Τζόκοβιτς! (highlights, vid)

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο τένις ανδρών. Ο σπουδαίος Γερμανός κόντρα στο μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και νούμερο ένα στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς έβγαλε ψυχή, καρδιά και με ανατροπή άφησε εκτός τον Σέρβο.

Ο 24χρονος Γερμανός επικράτησε με 2-1 σετ (1-6, 6-3, 6-1)!

Στο 1ο σετ ο Τζόκοβιτς ήταν εντυπωσιακός και όλοι περίμεναν εύκολη επικράτηση και στο δεύτερο σετ αλλά ο Γερμανός δεν τα παράτησε. Ο Γερμανός θα κλείσει το σετ στο 6-3 και θα κάνει το 1-1. Στο τρίτο και τελευταίο σετ ο Ζβέρεφ ήταν όνειρο και με 6-1 έκανε την ανατροπή και έφτασε στον τελικό. Ο Ζβέρεφ έχει 7-4 άσους και 5/9 μπρέικ πόιντ (3/8).

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από 22 σερί νίκες για τον Τζόκοβιτς μέσα στο έτος. Παράλληλα έμεινε στις 13 νίκες σε Ολυμπιακούς Αγώνες και συνεχίζει να έχει «συγκάτοικο» στην κορυφή τον Ρότζερ Φέντερερ.

Συνεχίζεται η παράδοση που θέλει από το 1988 (επιστροφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το άθλημα) να μην κερδίζει το χρυσό το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.