Πόλο: Μη βιάζεσαι, Έλληνα, να πανηγυρίσεις

Η Σερβία το 2016 προκρίθηκε ως τέταρτη από τον όμιλό της και στη συνέχεια πήρε... περίπατο το χρυσό. Στο Ρίο στον ίδιο όμιλο ήταν και η Ελλάδα που είχε περάσει ως δεύτερη στα προημιτελικά.  

Πόλο: Μη βιάζεσαι, Έλληνα, να πανηγυρίσεις

Βλέπουμε από την Κυριακή (25/7), και μετά τη νίκη επί της Ουγγαρίας, να γράφονται και να λέγονται πολλά. Όπως πάντα ο Έλληνας βιάζεται να πανηγυρίσει και να μιλήσει για μετάλλια, τελικούς και βάθρο.

Τίποτα δεν τελείωσε την Κυριακή. Το ίδιο θα λέγαμε φυσικά ακόμη κι αν έχανε η Εθνική από την Ουγγαρία. Ο μεγάλος στόχος είναι η τετράδα στον όμιλο, έτσι ώστε η «γαλανόλευκη» να βρεθεί στα προημιτελικά.

Εκεί σε έναν αγώνα νοκ άουτ θα τεθεί αντιμέτωπη, λογικά, με μία εκ των Σερβίας, Μαυροβουνίου, Ισπανίας ή Κροατίας! Ένα ματς «θάνατος» που θα κρίνει και την είσοδο στην τετράδα.

Γι’ αυτό λέμε δεν χρειάζεται ύστερα από μια νίκη ή ύστερα από μια ήττα να βγάζουμε συμπεράσματα. Αυτό φυσικά πηγαίνει και σε όλους εκείνους που βιάστηκαν να... τελειώσουν τη Σερβία γιατί έχασε από την Ισπανία.

Θυμίζουμε πως το 2016 στο Ρίο οι Σέρβοι είχαν περάσει στα προημιτελικά τελευταίοι από τον Α’ Όμιλο (ήταν και η Εθνική μας στο ίδιο γκρουπ), αλλά στη συνέχεια πήραν το χρυσό… περίπατο. Το σίγουρο είναι πως μια επιτυχία όπως αυτή απέναντι στην Ουγγαρία γεμίζει αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας.

Ευτυχώς αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει στην Εθνική παίκτες και προπονητής.