ΕΣΗΕΑ: Διαμαρτυρία για τις απολύσεις δημοσιογράφων στο «Documento»

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της την εφημερίδα «Documento» για την απόλυσή δημοσιογράφων των οποίων ζητά την άμεση επαναπρόσληψη. 

ΕΣΗΕΑ: Διαμαρτυρία για τις απολύσεις δημοσιογράφων στο «Documento»

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την εφημερίδα «Documento». Ο λόγος είναι η απόλυση δημοσιογράφων των οποίων ζητά την άμεση επαναπρόσληψη.

Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει συνολικά έξι απολύσεις και υπήρξαν και τέσσερις, «φιλικές» ή μη, αποχωρήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ιδιοκτησία της εφημερίδας «DOCUMENTO» για τις απολύσεις δημοσιογράφων των οποίων ζητά την άμεση επαναπρόσληψη τους.
Στη συνέλευση των δημοσιογράφων, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εφημερίδας τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της έκδοσης καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μηδενική εισροή διαφημίσεων. Ενημέρωσαν τα τρία μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, που παραβρέθηκαν στη συνέλευση, ότι παρατηρήθηκε μαζική διακοπή συμφωνιών για καταχωρήσεις, αιφνιδιαστικά και χωρίς αιτιολόγηση. Εξέφρασαν, επίσης, την άποψη ότι η εφημερίδα και οι ίδιοι ως εργαζόμενοι έχουν στοχοποιηθεί.
Η ΕΣΗΕΑ στηρίζει τους εργαζόμενους δημοσιογράφους στην εφημερίδα. Μάχεται σταθερά για την διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ. Μάχεται επίσης για τη διατήρηση της πολυφωνίας στην ενημέρωση, όπως ορίζεται από τον Κώδικα Δεοντολογίας και το Σύνταγμα της χώρας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως θα καλέσει, το συντομότερο δυνατόν, τον κ. Κώστα Βαξεβάνη προκειμένου να μας ενημερώσει για το μέλλον της εφημερίδας και των εργαζομένων.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας