Ο Πρωθυπουργός ασχολήθηκε με τα προσύμφωνα της ΕΡΤ με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (12/7) στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα  τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα την ΕΡΤ. 

Ο Πρωθυπουργός ασχολήθηκε με τα προσύμφωνα της ΕΡΤ με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Οι αρμόδιοι υπουργοί που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση της ΕΡΤ κ.κ. Στ. Πέτσας, Χρ. Σταϊκούρας και Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την προοπτική της ΕΡΤ.

Στο τραπέζι της συνάντησης έπεσαν και οι αθλητικές μεταδόσεις της Δημόσιας Τηλεόρασης που αφορούν και το πρωτάθλημα της Super League, αλλά και τα προσύμφωνα με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ.

Η ενημέρωση από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει;

Οι προοπτικές της ΕΡΤ και η δυνατότητά της να μετεξελιχθεί σε μια σύγχρονη και πλουραλιστική δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν το αντικείμενο υπουργικής σύσκεψης η οποία διεξήχθη το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι εκ του νόμου συναρμόδιοι υπουργοί που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση της ΕΡΤ κ.κ. Στ. Πέτσας, Χρ. Σταϊκούρας και Λίνα Μενδώνη, ενώ παρών ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτ. Αυγενάκης λόγω των πολλών αθλητικών γεγονότων που μεταδίδει η ΕΡΤ.

Στο πρώτο μέρος της σύσκεψης παρών ήταν και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γιάννης Δρόσος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέλυσε τις τηλεοπτικές και οικονομικές επιπτώσεις που έχει στο πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ η μετάδοση αγώνων των τριών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση και καθώς ο κ. Δρόσος έχει υποβάλει την παραίτησή του, ο κ. Μητσοτάκης τού ζήτησε να παραμείνει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, μέχρις ότου ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Πρόθεση της νέας κυβέρνησης είναι η ΕΡΤ να ανταποκριθεί στο ρόλο που αναμένουν οι πολίτες από εκείνην. Να γίνει δηλαδή μια υψηλού επιπέδου ευρωπαϊκή δημόσια ραδιοτηλεόραση, η οποία θα προσφέρει ενημέρωση και ψυχαγωγία και βέβαια θα προάγει τον πολιτισμό, όπως είναι εκ του Συντάγματος υποχρέωσή της.