Έγκλημα και τιμωρία στο ρεμπέτικο - Τρεις δολοφονημένοι άντρες, Αθανασόπουλος, Πίκινος, Σακαφλιάς

Τρία αποτρόπαια εγκλήματα, τρεις εντελώς διαφορετικές υποθέσεις, τρεις δολοφονημένοι άντρες, ο Αθανασόπουλος, ο Πίκινος και ο Σακαφλιάς. Η «Αφύλαχτη Διάβαση» παρουσιάζει ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για το ρεμπέτικο.

Έγκλημα και τιμωρία στο ρεμπέτικο - Τρεις δολοφονημένοι άντρες, Αθανασόπουλος, Πίκινος, Σακαφλιάς

Με έναυσμα το έγκλημα στου Χαροκόπου που συντάραξε τη μεσοπολεμική ελληνική κοινωνία ενενήντα χρόνια πριν, η «Αφύλαχτη Διάβαση» παρουσιάζει ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ για τα εγκλήματα που αποτυπώθηκαν στο ρεμπέτικο τραγούδι το οποίο θα μεταδοθεί από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021, στις δώδεκα το μεσημέρι και σε επανάληψη, από τη Φωνή της Ελλάδας, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, στις 13:00.

Τρία αποτρόπαια εγκλήματα, τρεις εντελώς διαφορετικές υποθέσεις, τρεις δολοφονημένοι άντρες, ο Αθανασόπουλος, ο Πίκινος και ο Σακαφλιάς, ένα θαμπό και ομιχλώδες σκηνικό, μία ρευστή χρονική περίοδος, ο Μεσοπόλεμος, τρία εμβληματικά ρεμπέτικα τραγούδια.

Ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ που ξυπνά μνήμες και προσδίδει μία απροσδόκητη κοινωνιολογική διάσταση στο ρεμπέτικο.

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν μεταξύ άλλων: η καθηγήτρια Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μαρία Στεφανίδου-Λουτσίδου, ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος, ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Θανάσης Κατερινόπουλος και ο τραγουδοποιός Δημήτρης Μυστακίδης.

Έρευνα-τεκμηρίωση-παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης και Έλενα Φαληρέα
Πρώτο Πρόγραμμα: 91.6 και 105.8
Info
Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021, ώρα 12:00- 13:00
Εκπομπή: «Αφύλαχτη διάβαση» «Έγκλημα και τιμωρία στο ρεμπέτικο»

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας